Pokiaľ patríte k ľuďom, ktorí milujú chuť vianočných perníčkov, môžete pripraviť tieto perníkové rezy, ktoré sa hodia na každú príležitosť navyše doplnené sladkým marcipánovým krémom.
Čo budeme potrebovať
Cesto
- 440 g masla (nakrájaného a zmäknutého)
- 350 g cukru
- 20 g jemne nastrúhanej citrónovej kôry
- 735 g múky
- 20 g prášku do pečiva
- 20 g mletého zázvoru
Poleva
- 260 g masla
- 85 g javorového sirupu
- 790 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 36 g mletého zázvoru
- 150 g štvrtky vlašských orechov (alebo iných orechov)
- 90 g kandizovaného zázvoru
- 60 g horkej (70 %) čokolády
Postup
- Vymažte dno a boky plechu.
- Maslo a cukor spolu utrite.
- Pridajte citrónovú kôru a premiešajte.
- Do zmesi preosejeme múku, prášok do pečiva a zázvor a miešame, kým sa dobre nespoja a zmes nedrží pohromade.
- Zmes odvážte a dajte bokom 400 g.
- Zostávajúce cesto rozprestrite rovnomerne na plech.
- Pečte 25 minút alebo dozlatista. Vyberte z rúry a položte na mriežku, aby vychladlo.
- Na prípravu polevy dajte maslo, sirup, kondenzované mlieko a mletý zázvor do hrnca a zahrievajte na strednú teplotu.
- Priebežne miešame, kým sa maslo nerozpustí a nespojí sa s kondenzovaným mliekom a zmes nezíska karamelovú farbu.
- Nalejte na upečený základ a rovnomerne rozotrite.
- Vezmite odložených 400 g cesta a nalámte ho na kúsky a rozprestrite ho po zázvorovom karameli.
- Nakoniec všetko posypeme vlašskými orechmi a kandizovaným zázvorom.
- Pečte 20 minút, alebo kým karamel nezíska tmavo zlatohnedú farbu a nestuhne.
- Nechajte úplne vychladnúť.
- Potom povrch ozdobte rozpustenou čokoládou.
K chutným perníkovým rezom a popoludňajšej sieste s nimi patrí rozhodne výborná káva alebo čaj. Skvele doplní sladký víkendový alebo sviatočný relax a oddych.
Kávu si vychutnáte aj vďaka kávovarom Dolce Gusto . Mrknite na našu recenziu.
V teplých letných dňoch si dajte zdravé studené nápoje , čerpať môžete z našich receptov.