Lahodné recepty na tradičné nemecké vaječné rezance! Vyskúšajte ich všetky

Najlepšie recepty na špecle nájdete práve v tomto článku.

Pripravte si ich úplne od základu z pár ingrediencií a doplňte ich lahodnou prílohou v podobe smotanovej omáčky alebo si ich zapečte s vašim obľúbeným syrom!

Výhodou tejto pochúťky je, že nie je finančne ani časovo náročná a chutí naozaj všetkým!

Naozaj všetkým, pretože je súčasťou každoročnej ponuky pokrmov na Oktoberfeste!

A to už niečo znamená!

Presný zemepisný pôvod u špeclí nám nie je dodnes známy. Je to z toho dôvodu, že rôzne regióny sa k tomuto pokrmu hlásia.

Tradíciu výrobu špeclí možno zaznamenať už v 18. storočí vo švábsko-alemanskej oblasti, kde sa špalda hojne pestovala. Pre vysoký obsah lepku, ktorý špalda obsahuje, bolo možné tento pokrm pripraviť aj bez vajec.

S industrializáciou sa tento pokrm posunul od bežného jedla, ktoré bolo súčasťou jedálnička bežného občana na úroveň kulinárskej špeciality.

Dnes sú cestoviny známe a považované za švábsku špecialitu a sú všeobecne spájané s nemeckou spolkovou krajinou Bádensko-Württembersko. Celková odhadovaná ročná komerčná produkcia špeclí v Nemecku je približne 40 000 ton.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.