V tomto prevedení klasických nemeckých vaječných rezancov si pochutnáte na červenej kapuste, chrumkavej cibuľke a vypečenej slanine!
Čo budeme potrebovať
Na náplň
- 500 g na tenké plátky nakrájanej červenej kapusty
- 250 g na tenké plátky nakrájanej červenej cibule
- 300 g nakrájanej slaniny (nakrájanej na malé kúsky)
- Soľ
- Korenie
- ½ mletého cesnaku
- Lyžica masla
- Čerstvú nasekanú petržlenovú vňať (na ozdobu)
Na špecle
- 250 g polohrubej múky
- 120 ml mlieka
- 2 vajcia (rozšľahané)
- ½ lyžičky čerstvo mletého muškátového orieška
- Štipka čerstvo mletého čierneho korenia
- ½ lyžičky cesnakového prášku
- ½ lyžičky soli
Postup
- V stredne veľkej mise zmiešame múku, mlieko, vajcia a korenie
- Všetko hnetieme, kým sa ingrediencie dobre nezapracujú
- Vo veľkom hrnci si dáme variť osolenú
- Akonáhle sa voda začne variť, pomocou formičky na špecle, pretláčame cesto do hrnca
- Vzniknú tak malé vaječné rezance
- Pokračujeme, kým nám nedôjde cesto
- Rezance varíme 5-6 minút vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch
- Vyberieme ich do sitka, kde ich necháme odkvapkať a potom ich preložíme do misy a dáme bokom
- Na kapustu so slaninou si zahrejeme veľkú panvicu
- Pridáme nakrájanú slaninu a za občasného miešania varíme do chrumkava asi 7–10 minút
- Chrumkavú slaninu z panvice vyberieme a prenesieme ju na papierové utierky, kde necháme vsiaknuť prebytočný tuk
- Do panvice s tukom zo slaniny pridáme cibuľu a kapustu
- Dochutíme soľou a korením a za občasného miešania varíme na strednú teplotu 7–8 minút, kým kapusta a cibuľa nezmäknú a ľahko nezhnednú
- Pridáme cesnak a varíme ďalšiu minútu, kým sa nerozvonia
- Pridáme maslo a premiešame, aby sa všetko spojilo
- Pridáme chrumkavú slaninu späť do panvice a znova premiešame
- Dochutíme štipkou soli a korenia
- Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a ešte horúce podávame
Kapusta všeobecne je vitamínovou bombou! Preto sa po hlave vrhnite na ďalšie pokrmy s kapustou. Vychutnajte si ho napríklad v poľovníckom guláši s kuracím mäsom a klobásou!