Špecle s kapustou a slaninou

Špecle s kapustou a slaninou

V tomto prevedení klasických nemeckých vaječných rezancov si pochutnáte na červenej kapuste, chrumkavej cibuľke a vypečenej slanine!

Čo budeme potrebovať

Na náplň

  1. 500 g na tenké plátky nakrájanej červenej kapusty
  2. 250 g na tenké plátky nakrájanej červenej cibule
  3. 300 g nakrájanej slaniny (nakrájanej na malé kúsky)
  4. Soľ
  5. Korenie
  6. ½ mletého cesnaku
  7. Lyžica masla
  8. Čerstvú nasekanú petržlenovú vňať (na ozdobu)

Na špecle

  1. 250 g polohrubej múky
  2. 120 ml mlieka
  3. 2 vajcia (rozšľahané)
  4. ½ lyžičky čerstvo mletého muškátového orieška
  5. Štipka čerstvo mletého čierneho korenia
  6. ½ lyžičky cesnakového prášku
  7. ½ lyžičky soli

Postup

  1. V stredne veľkej mise zmiešame múku, mlieko, vajcia a korenie
  2. Všetko hnetieme, kým sa ingrediencie dobre nezapracujú
  3. Vo veľkom hrnci si dáme variť osolenú
  4. Akonáhle sa voda začne variť, pomocou formičky na špecle, pretláčame cesto do hrnca
  5. Vzniknú tak malé vaječné rezance
  6. Pokračujeme, kým nám nedôjde cesto
  7. Rezance varíme 5-6 minút vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch
  8. Vyberieme ich do sitka, kde ich necháme odkvapkať a potom ich preložíme do misy a dáme bokom
  9. Na kapustu so slaninou si zahrejeme veľkú panvicu
  10. Pridáme nakrájanú slaninu a za občasného miešania varíme do chrumkava asi 7–10 minút
  11. Chrumkavú slaninu z panvice vyberieme a prenesieme ju na papierové utierky, kde necháme vsiaknuť prebytočný tuk
  12. Do panvice s tukom zo slaniny pridáme cibuľu a kapustu
  13. Dochutíme soľou a korením a za občasného miešania varíme na strednú teplotu 7–8 minút, kým kapusta a cibuľa nezmäknú a ľahko nezhnednú
  14. Pridáme cesnak a varíme ďalšiu minútu, kým sa nerozvonia
  15. Pridáme maslo a premiešame, aby sa všetko spojilo
  16. Pridáme chrumkavú slaninu späť do panvice a znova premiešame
  17. Dochutíme štipkou soli a korenia
  18. Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a ešte horúce podávame

Kapusta všeobecne je vitamínovou bombou! Preto sa po hlave vrhnite na ďalšie pokrmy s kapustou. Vychutnajte si ho napríklad v poľovníckom guláši s kuracím mäsom a klobásou!

Chrumkavé špecle s červenou kapustou a červenou cibuľou a slaninou.
Zdroj: kraut-kopf.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.