vychutnajte si krémovú hubovú omáčku pripravenú z čerstvých hríbikov, tradičným kuracím rezňom a originálnymi nemeckými vaječnými rezancami. Recept sa môže zdať komplikovaný, ale opak je pravdou! Takto jednoduchý recept ste ešte nevarili.
Čo budeme potrebovať
Na kuracie mäso
- 4 tenké plátky nakrájaných kuracích pŕs
- 250 g múky
- 250 g strúhanky
- 2 vajcia (rozšľahané)
- 2 lyžičky papriky
- ½ lyžičky cesnakového prášku
- ½ lyžičky cibuľového prášku
- Soľ
- Korenie
- 2 lyžice olivového oleja
- Lyžica masla
Na špecle
- 750 g polohrubej múky
- 2 lyžice sušeného mlieka
- 3 vajcia
- 320 ml vody (približne)
- Lyžica oleja
Na omáčku
- 500 g nakrájaných šampiňónov
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 85 ml červeného vína
- Lyžička dijonská horčica
- Lyžička olivového oleja
- 2 lyžice masla
- 60 g hladkej múky
- Soľ
- Korenie
Postup
- Na špecle si v mise zmiešame múku a sušené mlieko
- Uprostred urobíme jamku a potom pridáme mokré ingrediencie
- Cesto miešame, kým sa nespoja
- Konzistencia by mala pripomínať cesto na palacinky, ale hustejšie
- Necháme ho 30 minút odpočívať
- Vo veľkom hrnci s osolenou vriacou vodou a lyžicou oleja budeme špecle variť
- Na tvarovanie rezancov použijeme dierovanú lyžicu s veľkými otvormi alebo sitko s veľkými otvormi alebo špeciálne tvorítko na halušky alebo špecle
- Cesto tvorítkom pretlačíme a varíme 2-3 minúty, kým nevyplánu na povrch
- Po uvarení ich vyberieme z vody a dáme bokom
- Zatiaľ čo špecle odpočívajú, pripravíme si mäso
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
- Múku, strúhanku a rozšľahané vajcia si rozdelíme do troch misiek
- Do múky pridáme soľ a korenie
- Do strúhanky pridáme papriku, cesnakový prášok, cibuľový prášok a premiešame
- Každý kus kurčaťa z oboch strán obalíme v trojobale
- V panvici na strednej teplote si rozpustíme pol lyžice masla a pridáme lyžičku olivového oleja
- Do panvice vložíme dva kusy obalených kuracích pŕs
- Smažíme dozlatista 3 až 4 minúty z každej strany
- Prsia vyberieme a dáme na tanier a vložíme do rúry
- Opakujeme so zvyšným mäsom
- Všetky štyri rezne udržujeme v rúre teplej
- Na hubovú omáčku si rozpálime panvicu s olejom
- Pridáme huby a ľahko ich posypeme soľou
- Za častého miešania varíme, kým huby nezačnú zlátnuť, približne 2 minúty
- Pridáme maslo
- Akonáhle sa rozpustí, pridáme múku a miešame, kým sa ingrediencie v panvici neobalia
- Začneme veľmi pomaly prilievať hovädzí vývar
- Dôkladne miešame, aby sa zápražka s vývarom spojila
- Nakoniec pridáme červené víno a dijonskú horčicu
- Omáčku privedieme do varu a potom znížime teplotu
- Dochutíme soľou a korením
- Na tanier potom vrstvíme domáci špecle, kurací rezeň a všetko prelejeme hubovou omáčkou s hubami
Špenát sa dá využiť na mnoho spôsobov! Vychutnajte si ich v podobe slaných palaciniek so špenátom alebo krémovej špenátovej polievky , ktoré vás v chladných dňoch krásne zahrejú. A hoci tomu veríte alebo nie, zo špenátu sa dajú upiecť aj lahodné nadýchané torty! Pozrite sa na tieto recepty na torty zo špenátu ! Budete sa diviť aká dobrota to je!