Špecle s kuracím mäsom a hubami

Špecle s kuracím mäsom a hubami

vychutnajte si krémovú hubovú omáčku pripravenú z čerstvých hríbikov, tradičným kuracím rezňom a originálnymi nemeckými vaječnými rezancami. Recept sa môže zdať komplikovaný, ale opak je pravdou! Takto jednoduchý recept ste ešte nevarili.

Čo budeme potrebovať

Na kuracie mäso

  1. 4 tenké plátky nakrájaných kuracích pŕs
  2. 250 g múky
  3. 250 g strúhanky
  4. 2 vajcia (rozšľahané)
  5. 2 lyžičky papriky
  6. ½ lyžičky cesnakového prášku
  7. ½ lyžičky cibuľového prášku
  8. Soľ
  9. Korenie
  10. 2 lyžice olivového oleja
  11. Lyžica masla

Na špecle

  1. 750 g polohrubej múky
  2. 2 lyžice sušeného mlieka
  3. 3 vajcia
  4. 320 ml vody (približne)
  5. Lyžica oleja

Na omáčku

  1. 500 g nakrájaných šampiňónov
  2. 500 ml hovädzieho vývaru
  3. 85 ml červeného vína
  4. Lyžička dijonská horčica
  5. Lyžička olivového oleja
  6. 2 lyžice masla
  7. 60 g hladkej múky
  8. Soľ
  9. Korenie

Postup

  1. Na špecle si v mise zmiešame múku a sušené mlieko
  2. Uprostred urobíme jamku a potom pridáme mokré ingrediencie
  3. Cesto miešame, kým sa nespoja
  4. Konzistencia by mala pripomínať cesto na palacinky, ale hustejšie
  5. Necháme ho 30 minút odpočívať
  6. Vo veľkom hrnci s osolenou vriacou vodou a lyžicou oleja budeme špecle variť
  7. Na tvarovanie rezancov použijeme dierovanú lyžicu s veľkými otvormi alebo sitko s veľkými otvormi alebo špeciálne tvorítko na halušky alebo špecle
  8. Cesto tvorítkom pretlačíme a varíme 2-3 minúty, kým nevyplánu na povrch
  9. Po uvarení ich vyberieme z vody a dáme bokom
  10. Zatiaľ čo špecle odpočívajú, pripravíme si mäso
  11. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  12. Múku, strúhanku a rozšľahané vajcia si rozdelíme do troch misiek
  13. Do múky pridáme soľ a korenie
  14. Do strúhanky pridáme papriku, cesnakový prášok, cibuľový prášok a premiešame
  15. Každý kus kurčaťa z oboch strán obalíme v trojobale
  16. V panvici na strednej teplote si rozpustíme pol lyžice masla a pridáme lyžičku olivového oleja
  17. Do panvice vložíme dva kusy obalených kuracích pŕs
  18. Smažíme dozlatista 3 až 4 minúty z každej strany
  19. Prsia vyberieme a dáme na tanier a vložíme do rúry
  20. Opakujeme so zvyšným mäsom
  21. Všetky štyri rezne udržujeme v rúre teplej
  22. Na hubovú omáčku si rozpálime panvicu s olejom
  23. Pridáme huby a ľahko ich posypeme soľou
  24. Za častého miešania varíme, kým huby nezačnú zlátnuť, približne 2 minúty
  25. Pridáme maslo
  26. Akonáhle sa rozpustí, pridáme múku a miešame, kým sa ingrediencie v panvici neobalia
  27. Začneme veľmi pomaly prilievať hovädzí vývar
  28. Dôkladne miešame, aby sa zápražka s vývarom spojila
  29. Nakoniec pridáme červené víno a dijonskú horčicu
  30. Omáčku privedieme do varu a potom znížime teplotu
  31. Dochutíme soľou a korením
  32. Na tanier potom vrstvíme domáci špecle, kurací rezeň a všetko prelejeme hubovou omáčkou s hubami
Krémová hubová omáčka s kuracím rezňom a cestovinami.
Zdroj: savorynothings.com

Špenát sa dá využiť na mnoho spôsobov! Vychutnajte si ich v podobe slaných palaciniek so špenátom alebo krémovej špenátovej polievky , ktoré vás v chladných dňoch krásne zahrejú. A hoci tomu veríte alebo nie, zo špenátu sa dajú upiecť aj lahodné nadýchané torty! Pozrite sa na tieto recepty na torty zo špenátu ! Budete sa diviť aká dobrota to je!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.