Rýchle a ľahké jedlo, s ktorým ale urobíte veľkú parádu. Špecle s kuracím mäsom, šampiňónmi, cherry paradajkami, rukolou a parmezánom poteší väčšinu stravníkov a skvele sa hodí ako večera po náročnom všednom dni.
Čo budete potrebovať
- 225 g kuracích stehien bez kosti a bez kože, nakrájaných na kocky
- 225 g bielych šampiňónov, nakrájaných na štvrtiny
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 1 strúčik cesnaku, najemno nasekaný
- 60 ml olivového oleja
- 375 ml kuracieho vývaru
- 500 g cherry paradajok, rozpolených
- 140 g rukoly, nasekané
- 340 g sušených špeclí
- 180 g čerstvo nastrúhaného parmezánu
Postup
- Vo veľkej panvici na stredne vysokom ohni opražte na oleji kuracie kúsky so šampiňónmi, cibuľou a cesnakom.
- Pridajte kuracie vývar a priveďte do varu.
- Varte 10 minút.
- Pridajte paradajky a pokračujte vo varení, kým nezačnú vädnúť.
- Pridajte rukolu a varte 1 minútu. V tomto okamihu by mala v panvici zostať asi tretina tekutiny z varenia.
- Podľa potreby pridajte ďalší vývar.
- Medzitým vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte špecle al dente.
- Sceďte.
- Preneste špecle do panvice.
- Pridajte parmezán a dobre premiešajte.
- Dochuťte soľou a korením.
- Dobrú chuť!