Špecle s kuracími kúskami, cherry paradajkami a rukolou

Špecle s kuracími kúskami, cherry paradajkami a rukolou

Rýchle a ľahké jedlo, s ktorým ale urobíte veľkú parádu. Špecle s kuracím mäsom, šampiňónmi, cherry paradajkami, rukolou a parmezánom poteší väčšinu stravníkov a skvele sa hodí ako večera po náročnom všednom dni.

Čo budete potrebovať

  • 225 g kuracích stehien bez kosti a bez kože, nakrájaných na kocky
  • 225 g bielych šampiňónov, nakrájaných na štvrtiny
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku, najemno nasekaný
  • 60 ml olivového oleja
  • 375 ml kuracieho vývaru
  • 500 g cherry paradajok, rozpolených
  • 140 g rukoly, nasekané
  • 340 g sušených špeclí
  • 180 g čerstvo nastrúhaného parmezánu

Postup

  • Vo veľkej panvici na stredne vysokom ohni opražte na oleji kuracie kúsky so šampiňónmi, cibuľou a cesnakom.
  • Pridajte kuracie vývar a priveďte do varu.
  • Varte 10 minút.
  • Pridajte paradajky a pokračujte vo varení, kým nezačnú vädnúť.
  • Pridajte rukolu a varte 1 minútu. V tomto okamihu by mala v panvici zostať asi tretina tekutiny z varenia.
  • Podľa potreby pridajte ďalší vývar.
  • Medzitým vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte špecle al dente.
  • Sceďte.
  • Preneste špecle do panvice.
  • Pridajte parmezán a dobre premiešajte.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Dobrú chuť!
Špecle s kuracím, šampiňónmi, cherry paradajkami, rukolou a parmezánom v panvici s vedľa položenou lyžicou.
www.thestar.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.