Tento lahodný pokrm zo špeclí, pečených kuracích pŕs, blanšírovaného hrášku a špargle a mascarpone poteší vaše chuťové bunky. Presvedčte sa sami!
Čo budete potrebovať
- 2 kuracie prsia bez kosti a bez kože
- extra panenský olivový olej
- soľ a korenie na dochutenie
- 1 šálka čerstvého hrášku
- 1 zväzok špargle, drevité konce odrežte
- 2 lyžice masla
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 230 – 280 g mascarpone
- 1 zväzok čerstvého kôpru
- parmezán na ozdobu
Na špecle:
- 2 a ¼ šálky hladkej múky
- 1 lyžička jemnej morskej soli
- ½ lyžičky mletého bieleho korenia
- 1/8 lyžičky čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
- 3 veľké vajcia
- ¾ – 1 šálka plnotučného mlieka
Postup
- Predhrejte rúru na 190°C.
- Kuracie mäso položte na malý plech.
- Pokvapkajte trochou extra panenského olivového oleja a posypte soľou a korením.
- Pečte 20–25 minút alebo kým nebude mäso pekne prepečené.
- Vyberte a nechajte mierne vychladnúť.
- Po vychladnutí nakrájajte na veľké kúsky.
- Zatiaľ čo pečiete kuracie mäso, priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci.
- Pripravte si ľadový kúpeľ.
- Nakrájajte špargľu na 2,5 cm kúsky.
- Akonáhle sa voda varí, blanšírujte hrášok a špargľu vo vode, 1-2 minúty.
- Okamžite preložte do ľadového kúpeľa, potom osušte a dajte bokom.
- Nechajte si ľadový kúpeľ na špecle av prípade potreby pridajte ďalší ľad.
- V mise zmiešajte všetky suché ingrediencie na špecle a premiešajte.
- V samostatnej miske zmiešajte mlieko a vajcia a potom pridajte do misy s múkou.
- Zmiešajte dohromady.
- Cesto by malo byť lepivé.
- Umiestnite nad vodu sitko s veľkým otvorom.
- Po dávkach pretlačte cesto cez sito pomocou silikónovej stierky.
- Špecle by mali padať do vody z dna sita.
- Varte minútu alebo dve a potom vložte do ľadového kúpeľa.
- Pokračujte so zvyšným cestom.
- Špecle sceďte a vložte do misy.
- Vo veľkej panvici rozpustite maslo.
- Pridajte cesnak a restujte dozlatista.
- Potom pridajte špecle a restujte do svetlo zlatohnedej.
- Pridajte syr mascarpone, veľké množstvo soli a korenia a potom kuracie mäso, hrášok a špargľu.
- Varte, kým sa všetko neprehreje.
- Ochutnajte a prípadne dochuťte.
- Odstráňte z ohňa a vmiešajte 2 lyžice nasekaného kôpru.
- Podávajte teplé so strúhaným čerstvým parmezánom.
Pozrite sa aj na náš článok o blanšírovaní , kde sa dozviete veľa užitočných informácií. Čo všetko môžete blanšírovať? A ako sa to vlastne robí? To všetko a oveľa viac sa u nás dozviete!