Špecle s pečeným kuracím mäsom a jarnou zeleninou

Špecle s pečeným kuracím mäsom a jarnou zeleninou

Tento lahodný pokrm zo špeclí, pečených kuracích pŕs, blanšírovaného hrášku a špargle a mascarpone poteší vaše chuťové bunky. Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • 2 kuracie prsia bez kosti a bez kože
  • extra panenský olivový olej
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 1 šálka čerstvého hrášku
  • 1 zväzok špargle, drevité konce odrežte
  • 2 lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 230 – 280 g mascarpone
  • 1 zväzok čerstvého kôpru
  • parmezán na ozdobu

Na špecle:

  • 2 a ¼ šálky hladkej múky
  • 1 lyžička jemnej morskej soli
  • ½ lyžičky mletého bieleho korenia
  • 1/8 lyžičky čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
  • 3 veľké vajcia
  • ¾ – 1 šálka plnotučného mlieka

Postup

  • Predhrejte rúru na 190°C.
  • Kuracie mäso položte na malý plech.
  • Pokvapkajte trochou extra panenského olivového oleja a posypte soľou a korením.
  • Pečte 20–25 minút alebo kým nebude mäso pekne prepečené.
  • Vyberte a nechajte mierne vychladnúť.
  • Po vychladnutí nakrájajte na veľké kúsky.
  • Zatiaľ čo pečiete kuracie mäso, priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci.
  • Pripravte si ľadový kúpeľ.
  • Nakrájajte špargľu na 2,5 cm kúsky.
  • Akonáhle sa voda varí, blanšírujte hrášok a špargľu vo vode, 1-2 minúty.
  • Okamžite preložte do ľadového kúpeľa, potom osušte a dajte bokom.
  • Nechajte si ľadový kúpeľ na špecle av prípade potreby pridajte ďalší ľad.
  • V mise zmiešajte všetky suché ingrediencie na špecle a premiešajte.
  • V samostatnej miske zmiešajte mlieko a vajcia a potom pridajte do misy s múkou.
  • Zmiešajte dohromady.
  • Cesto by malo byť lepivé.
  • Umiestnite nad vodu sitko s veľkým otvorom.
  • Po dávkach pretlačte cesto cez sito pomocou silikónovej stierky.
  • Špecle by mali padať do vody z dna sita.
  • Varte minútu alebo dve a potom vložte do ľadového kúpeľa.
  • Pokračujte so zvyšným cestom.
  • Špecle sceďte a vložte do misy.
  • Vo veľkej panvici rozpustite maslo.
  • Pridajte cesnak a restujte dozlatista.
  • Potom pridajte špecle a restujte do svetlo zlatohnedej.
  • Pridajte syr mascarpone, veľké množstvo soli a korenia a potom kuracie mäso, hrášok a špargľu.
  • Varte, kým sa všetko neprehreje.
  • Ochutnajte a prípadne dochuťte.
  • Odstráňte z ohňa a vmiešajte 2 lyžice nasekaného kôpru.
  • Podávajte teplé so strúhaným čerstvým parmezánom.
Pokrm zo špeclí, pečených kuracích pŕs, blanšírovaného hrášku a špargle a mascarpone na tanieri s vidličkou.
www.chefmeganmitchell.com

Pozrite sa aj na náš článok o blanšírovaní , kde sa dozviete veľa užitočných informácií. Čo všetko môžete blanšírovať? A ako sa to vlastne robí? To všetko a oveľa viac sa u nás dozviete!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.