Špecle so syrovou omáčkou

Špecle so syrovou omáčkou

Syrové vaječné rezance je vlastne nemeckou verziou amerických Mac and Cheese! Jednoduchý a rýchly recept vyrobený z domácich vaječných rezancov a syra ementál. Toto bavorské jedlo je súčasťou každoročnej stánkovej ponuky na Oktoberfeste a je tak jednoduché, že si ho môžete robiť každý deň!

Čo budeme potrebovať

  1. 60 ml hustej smotany
  2. 80 g strúhaného syra ementál
  3. 2 lyžice nasekanej pažítky
  4. 3 lyžice masla
  5. Porcie domácich špeclí (pozri posledný recept tohto článku)
  6. Cibuľa (nakrájaná na kocky)

Postup

  1. V malej miske zmiešame nastrúhaný syr ementál s hustou smotanou a nasekanou pažítkou
  2. Na panvici si rozpustíme lyžicu masla
  3. Vhodíme nakrájanú cibuľku a vyprážame, kým nezozlátne
  4. Cibuľku vyberieme z panvice a dáme ju bokom
  5. Na rovnakej panvici si rozpustíme zvyšné maslo
  6. Keď je maslo horúce, vhodíme doma uvarené špecle
  7. Tie potom varíme na stredne vysokej teplote, kým nebudú na okrajoch zlatisto hnedé a chrumkavé
  8. Do panvice pridáme syrovú zmes
  9. Intenzívne miešame, aby sa ingrediencie spojili a syr rozpustil
  10. Ozdobíme nasekanou pažítkou a chrumkava osmaženou cibuľkou

Tento recept na špecle si môžete aj zapiecť. Rozkúrte si rúru na 220 stupňov v režime grilu a po kroku 6 vložte panvicu pod gril na asi 2-3 minúty, kým nebude vršok zlatisto hnedý. Vyberte, ozdobte pažítkou a cibuľkou a podávajte.

Lahodné nemecké vaječné cestoviny sa s krémovou syrovou omáčkou.
Zdroj: platedcravings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.