Syrové vaječné rezance je vlastne nemeckou verziou amerických Mac and Cheese! Jednoduchý a rýchly recept vyrobený z domácich vaječných rezancov a syra ementál. Toto bavorské jedlo je súčasťou každoročnej stánkovej ponuky na Oktoberfeste a je tak jednoduché, že si ho môžete robiť každý deň!
Čo budeme potrebovať
- 60 ml hustej smotany
- 80 g strúhaného syra ementál
- 2 lyžice nasekanej pažítky
- 3 lyžice masla
- Porcie domácich špeclí (pozri posledný recept tohto článku)
- Cibuľa (nakrájaná na kocky)
Postup
- V malej miske zmiešame nastrúhaný syr ementál s hustou smotanou a nasekanou pažítkou
- Na panvici si rozpustíme lyžicu masla
- Vhodíme nakrájanú cibuľku a vyprážame, kým nezozlátne
- Cibuľku vyberieme z panvice a dáme ju bokom
- Na rovnakej panvici si rozpustíme zvyšné maslo
- Keď je maslo horúce, vhodíme doma uvarené špecle
- Tie potom varíme na stredne vysokej teplote, kým nebudú na okrajoch zlatisto hnedé a chrumkavé
- Do panvice pridáme syrovú zmes
- Intenzívne miešame, aby sa ingrediencie spojili a syr rozpustil
- Ozdobíme nasekanou pažítkou a chrumkava osmaženou cibuľkou
Tento recept na špecle si môžete aj zapiecť. Rozkúrte si rúru na 220 stupňov v režime grilu a po kroku 6 vložte panvicu pod gril na asi 2-3 minúty, kým nebude vršok zlatisto hnedý. Vyberte, ozdobte pažítkou a cibuľkou a podávajte.