Skvelý recept, ktorým môžete oživiť napríklad najrôznejšie záhradné párty.
Ingrediencie:
- 5 špekáčikov
- 2 šálky piva
- 1/2 šálky hnedého cukru
- 1 PL dijonskej horčice
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
- 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
Postup:
- Špekáčiky z oboch strán zľahka opečte na grile či na panvici.
- Pivo a hnedý cukor vložte do hrnca a priveďte do varu.
- Znížte teplotu a varte 10-15 minút alebo kým sa zmes nezredukuje a mierne nezhustne.
- Pridajte do zmesi dijonskú horčicu a dôkladne premiešajte.
- Kukuričný škrob zmiešajte s lyžicou studenej vody a vlejte tiež do pivnej zmesi.
- Priveďte zmes do varu a za stáleho miešania varte 1 minútu, kým omáčka nezhustne.
- Nakrájajte špekáčiky na približne centimetrové kúsky a pridajte ich do hrnca s omáčkou.
- Premiešajte a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Následne už stačí do jednotlivých kúskov zapichnúť špáradlo a originálne burty na pive sú na svete.