Tak pokiaľ ide o tento cestovinový šalát, pripravíte ho rýchlosťou blesku a pritom si všetci pochutnajú rovnako, ako keby vám trval trebárs hodinu. Perfektne skombinované suroviny zaistia vynikajúcu chuť a spokojné bruško.
Ingrediencie:
Na šalát:
- 20 g nesoleného čerstvého masla
- 2 a 1/2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 červené jablká bez jadrovníka
- 1 malá bageta
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g hermelínu nakrájaného na kliny
- 4 hrnčeky listov baby špenátu
Na zálievku:
- 2 polievkové lyžice jablčného octu
- 2 lyžičky medu
- 1/4 hrnčeka extra panenského olivového oleja
Postup:
- Najskôr začneme tým, že si predhrejeme gril.
- Jablká nakrájame na rovnako veľké kliny. Bagetu rozkrájame na plátky s hrúbkou 1 x 1 cm. Cesnak len prepolíme.
- Maslo a 2 lyžičky oleja dáme do veľkej panvice a na stredne veľkom ohni rozohrejeme.
- Prihodíme kliny jabĺk a varíme po dobu 5 minút, až začnú ľahko karamelizovať.
- Jednotlivé plátky bagety potrieme cesnakom a naukladáme vedľa seba na doštičku.
- Všetky pokvapkáme zvyšným olivovým olejom a dáme na rozpálený gril opiecť z oboch strán do zlatohneda a potom ich rozkrájame na kúsky o veľkosti 1 x 1 cm.
- Medzitým zmiešame všetky suroviny na zálievku a odložíme.
- Jablká preložíme do misky, prihodíme nakrájané cesnakové toasty, hermelín, listy špenátu a všetko prelejeme zálievkou.
- Dôkladne premiešame a môžeme servírovať.