Špenátová miska s hermelínom a cesnakovými toastami

Špenátová miska s hermelínom a cesnakovými toastami

Tak pokiaľ ide o tento cestovinový šalát, pripravíte ho rýchlosťou blesku a pritom si všetci pochutnajú rovnako, ako keby vám trval trebárs hodinu. Perfektne skombinované suroviny zaistia vynikajúcu chuť a spokojné bruško.

Ingrediencie:

Na šalát:

  • 20 g nesoleného čerstvého masla
  • 2 a 1/2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 červené jablká bez jadrovníka
  • 1 malá bageta
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g hermelínu nakrájaného na kliny
  • 4 hrnčeky listov baby špenátu

Na zálievku:

  • 2 polievkové lyžice jablčného octu
  • 2 lyžičky medu
  • 1/4 hrnčeka extra panenského olivového oleja

Postup:

  • Najskôr začneme tým, že si predhrejeme gril.
  • Jablká nakrájame na rovnako veľké kliny. Bagetu rozkrájame na plátky s hrúbkou 1 x 1 cm. Cesnak len prepolíme.
  • Maslo a 2 lyžičky oleja dáme do veľkej panvice a na stredne veľkom ohni rozohrejeme.
  • Prihodíme kliny jabĺk a varíme po dobu 5 minút, až začnú ľahko karamelizovať.
  • Jednotlivé plátky bagety potrieme cesnakom a naukladáme vedľa seba na doštičku.
  • Všetky pokvapkáme zvyšným olivovým olejom a dáme na rozpálený gril opiecť z oboch strán do zlatohneda a potom ich rozkrájame na kúsky o veľkosti 1 x 1 cm.
  • Medzitým zmiešame všetky suroviny na zálievku a odložíme.
  • Jablká preložíme do misky, prihodíme nakrájané cesnakové toasty, hermelín, listy špenátu a všetko prelejeme zálievkou.
  • Dôkladne premiešame a môžeme servírovať.
Rýchly a jednoduchý cestovinový šalát s hermelínom a špenátom.
Zdroj: https://www.delicious.com.au/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.