Krémy a polievky zo špenátou sú nielen chutné, ale aj veľmi zdravé a výživné. Vyskúšajte náš nasledujúci recept, ktorý si zamiluje celá vaša rodina!
INGREDIENCIA
- 400 g mrazeného špenátu
- 1 cibuľa
- 4-5 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 500 ml vývaru (zeleninový, hydinový)
- štipka mletej rasce
- 150 ml smotany
- 1-2 lyžičky škrobovej múčky
- soľ a mleté korenie
- 1 bageta + lyžica masla
POSTUP
- V hrnci rozohrejeme olej a speníme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.
- Pridáme špenát a dusíme pod pokrievkou, kým sa špenát nerozpustí.
- V predhriatej rúre opečieme s trochou masla bagetu nakrájanú na kocky.
- K špenátu prilejeme horúci vývar
- Osolíme, okoreníme čiernym korením a rascou.
- Nakoniec zjemníme smotanou, v ktorej sme rozmiešali škrobovú múčku, a krátko povaríme, asi 2 minúty.
- Dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a čiernym korením a stiahneme z ohňa.
- Podávame s opečenými krutónmi.
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na polievky zo špenátu !