Špenátová polievka s kyslou smotanou

Špenátová polievka s kyslou smotanou

Čerstvý listový špenát v tomto recepte na krémovú polievku vytvára zaujímavú chuťovú kombináciu, ktorá je podčiarknutá jasne zelenou farbou.

Čo budeme potrebovať

  • 50 g masla
  • 1 stredná cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekaný)
  • 1 stredný zemiakov (ošúpaný a nakrájaný na kocky)
  • 450 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 600 ml mlieka
  • 450 g čerstvého špenátu (nahrubo nakrájaného)
  • jemne nastrúhaná kôra z ½ citróna
  • čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok
  • 3 lyžice kyslej smotany

Postup

  • Vo veľkom hrnci rozpustite maslo, pridáme cibuľu a cesnak a zvoľna opekajte 5–6 minút do zmäknutia
  • Vmiešajte zemiaky a 1 minútu varte domäkka.
  • Zalejte vývarom a varte 8–10 minút, kým sa zemiaky nezačnú variť.
  • Pridajte mlieko a priveďte do varu, potom vmiešajte polovicu špenátu a citrónovú kôru.
  • Prikryte pokrievkou a duste 15 minút, kým špenát úplne nezvädne.
  • Potom ho nechajte asi 5 minút vychladnúť.
  • Polievku nalejte do kuchynského robota, pridajte zvyšný špenát (polievka si tak zachová žiarivo zelenú a sviežu chuť) a spracujte, kým nebude hodvábne hladká.
  • Ochutnajte a dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
  • Pokiaľ je polievka príliš hustá, môžete ju nariediť trochou vývaru navyše.
  • Polievku nalejte do misiek a vmiešajte kyslú smotanu.
Miska plná zelenej polievky z čerstvého špenátu s krutónmi a kyslou smotanou.
Zdroj: delish.com

Výdatná polievka so smotanou je ideálnym predjedlom pred pokrmami s ľahkou rybou alebo ľahkými receptami na krehké kuracie mäso .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.