Máte radi špenátovú polievku, ale nemáte práve príležitosť variť z čerstvého špenátu. Tu máme recept na skvelý polievkový krém hotový do pol hodiny. Môžete si ho upraviť podľa svojich chuťových buniek.
Ingrediencie:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 stredná cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 stredný zemiak
- 450 g mrazeného špenátu
- 4 hrnčeky kuracieho alebo zeleninového vývaru
- ½ hrnčeka gréckeho jogurtu
- muškátový oriešok
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice mandľových plátkov
Postup:
- Cibuľu si nasekajte, cesnak si prelisujte.
- Na rozpálenom oleji si cibuľu orestujte, pridajte cesnak a štipku soli, restujte 5 minút.
- Pridajte na kocky nakrájané zemiaky, rozmrazený špenát a po chvíľke podlejte vývarom.
- Nechajte variť asi 20 minút do zmäknutia zemiakov.
- Uvarenú polievku rozmixujte tyčovým mixérom a dokoreňte.
- Pridajte jogurt a znova rozmixujte.
- Podávajte posypané mandľami.