Špenátové lasagne s mletým hovädzím mäsom

Špenátové lasagne s mletým hovädzím mäsom

Tento recept na lasagne so špenátom a hovädzím a bublajúcim syrom navrchu, je ideálny na nakŕmenie celej rodiny alebo aj len tak pre radosť!

Čo budeme potrebovať

  • olej na varenie
  • 1 stredná cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 1 veľký strúčik cesnaku (nasekaný)
  • 600 g mletého chudého hovädzieho mäsa
  • 100 g šampiňónov (nakrájaných)
  • 1 červená kapia (nakrájaná)
  • 500 g omáčky na báze paradajok
  • 400 g drvených paradajok v plechovke
  • 250 g balíček mrazeného nakrájaného špenátu
  • 300 g nízkotučného syra ricotta
  • 375 g plátkov čerstvých lasagní
  • strúhaný syr

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Na nepriľnavej panvici rozohrejte olej na strednú teplotu.
  • Pridajte cibuľu a cesnak a opekajte 3–4 minúty alebo do zmäknutia.
  • Zvýšte teplotu na vysokú a pridajte mleté mäso a varte na vysokej teplote po dobu 5 minút, kým nezhnedne.
  • Pridajte huby a kapiu a premiešajte.
  • Vmiešajte omáčku a paradajky, všetko nechajte prehriať.
  • Špenát sceďte a vytlačte prebytočnú tekutinu.
  • Dajte ho do misy a zmiešajte s ricottou.
  • Na zostavenie dna misy potrite veľmi tenkou vrstvou mäsovej omáčky.
  • Na omáčku položte vrstvu cestovín.
  • Zvyšnú omáčku a špenátovú zmes rozdeľte na 3 porcie.
  • Začnite tenkou vrstvou omáčky, potom pláty cestovín a potom špenátovou zmesou, pokračujte vo vrstvení a zakončite to špenátovou zmesou.
  • Navrch dajte strúhaný syr.
  • Pečte 35-40 minút, kým vršok nebude zlatisto hnedý.

Pre tento recept je nutné vlastniť kvalitnú nepriľnavú panvicu. A akú jinu si zaobstarať ako tú, ktorá nám prešla pod rukami a našou recenziou? Vyberte si jednu z týchto prvotriednych nepriľnavých panvíc Tefal a nebudete ľutovať!

Mäkké a lahodné lasagne plné špenátovej zmesi s hovädzím mletým mäsom a paradajkovou omáčkou.
Zdroj: simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.