Tento recept na lasagne so špenátom a hovädzím a bublajúcim syrom navrchu, je ideálny na nakŕmenie celej rodiny alebo aj len tak pre radosť!
Čo budeme potrebovať
- olej na varenie
- 1 stredná cibuľa (jemne nakrájaná)
- 1 veľký strúčik cesnaku (nasekaný)
- 600 g mletého chudého hovädzieho mäsa
- 100 g šampiňónov (nakrájaných)
- 1 červená kapia (nakrájaná)
- 500 g omáčky na báze paradajok
- 400 g drvených paradajok v plechovke
- 250 g balíček mrazeného nakrájaného špenátu
- 300 g nízkotučného syra ricotta
- 375 g plátkov čerstvých lasagní
- strúhaný syr
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Na nepriľnavej panvici rozohrejte olej na strednú teplotu.
- Pridajte cibuľu a cesnak a opekajte 3–4 minúty alebo do zmäknutia.
- Zvýšte teplotu na vysokú a pridajte mleté mäso a varte na vysokej teplote po dobu 5 minút, kým nezhnedne.
- Pridajte huby a kapiu a premiešajte.
- Vmiešajte omáčku a paradajky, všetko nechajte prehriať.
- Špenát sceďte a vytlačte prebytočnú tekutinu.
- Dajte ho do misy a zmiešajte s ricottou.
- Na zostavenie dna misy potrite veľmi tenkou vrstvou mäsovej omáčky.
- Na omáčku položte vrstvu cestovín.
- Zvyšnú omáčku a špenátovú zmes rozdeľte na 3 porcie.
- Začnite tenkou vrstvou omáčky, potom pláty cestovín a potom špenátovou zmesou, pokračujte vo vrstvení a zakončite to špenátovou zmesou.
- Navrch dajte strúhaný syr.
- Pečte 35-40 minút, kým vršok nebude zlatisto hnedý.
Pre tento recept je nutné vlastniť kvalitnú nepriľnavú panvicu. A akú jinu si zaobstarať ako tú, ktorá nám prešla pod rukami a našou recenziou? Vyberte si jednu z týchto prvotriednych nepriľnavých panvíc Tefal a nebudete ľutovať!