Špenátové palacinky s ricottou, paradajkami a bazalkou

Špenátové palacinky s ricottou, paradajkami a bazalkou

Tento špenátový pokrm zaujme predovšetkým svojimi chuťovými, ale aj vizuálnymi vnemami a stopercentne s ním u svojich najbližších zabodujete. Servírujte ho napríklad ako ľahkú a zdravú večeru.

INGREDIENCIA

Na palacinky:

  • 1 šálka baby špenátových listov
  • 1,5 šálky mlieka
  • 3 vajcia
  • 3 polievkové lyžice rozpusteného masla alebo olivového oleja (plus maslo či olej na panvicu)
  • 1 polievková lyžica nakrájanej čerstvej bazalky
  • 1 šálka špaldovej múky

Na náplň:

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 3-4 paradajky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • 2 šálky čerstvého syra ricotta
  • 1/2 šálky nastrúhaného parmesanu
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej bazalky

POSTUP

  1. Špenát, mlieko, vajcia, maslo a bazalku rozmixujeme.
  2. Pridáme múku a lyžičku soli, premiešame.
  3. Necháme 20 minút oddýchnuť.
  4. Cesto dobre premiešame a na rozpálenom oleji postupne opekáme palacinky.
  5. V malej panvici rozohrejeme olej, pridáme paradajky a cesnak, ochutíme soľou, korením a necháme speniť 5-6 minút kým cesnak nezačne voňať a paradajky nezmäknú.
  6. Premiešame ricottu, parmasán a bazalku.
  7. Servírovanie palaciniek: ricottu natrieme na polovicu palacinky, ozdobíme pripravenými paradajkami a prekryjeme zvyšnou časťou palacinky.
  8. Na rozpálenej panvici krátko ohrejeme palacinky z oboch strán a ihneď podávame.
Lívanečky zo špenátu naukladané na sebe a servírované na tanieriku.
www.spabettie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.