Tento špenátový pokrm zaujme predovšetkým svojimi chuťovými, ale aj vizuálnymi vnemami a stopercentne s ním u svojich najbližších zabodujete. Servírujte ho napríklad ako ľahkú a zdravú večeru.
INGREDIENCIA
Na palacinky:
- 1 šálka baby špenátových listov
- 1,5 šálky mlieka
- 3 vajcia
- 3 polievkové lyžice rozpusteného masla alebo olivového oleja (plus maslo či olej na panvicu)
- 1 polievková lyžica nakrájanej čerstvej bazalky
- 1 šálka špaldovej múky
Na náplň:
- 1 lyžica olivového oleja
- 3-4 paradajky
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie
- 2 šálky čerstvého syra ricotta
- 1/2 šálky nastrúhaného parmesanu
- 1 lyžica nasekanej čerstvej bazalky
POSTUP
- Špenát, mlieko, vajcia, maslo a bazalku rozmixujeme.
- Pridáme múku a lyžičku soli, premiešame.
- Necháme 20 minút oddýchnuť.
- Cesto dobre premiešame a na rozpálenom oleji postupne opekáme palacinky.
- V malej panvici rozohrejeme olej, pridáme paradajky a cesnak, ochutíme soľou, korením a necháme speniť 5-6 minút kým cesnak nezačne voňať a paradajky nezmäknú.
- Premiešame ricottu, parmasán a bazalku.
- Servírovanie palaciniek: ricottu natrieme na polovicu palacinky, ozdobíme pripravenými paradajkami a prekryjeme zvyšnou časťou palacinky.
- Na rozpálenej panvici krátko ohrejeme palacinky z oboch strán a ihneď podávame.