Tento jedinečný a veľmi výborný recept ocení každý, kto nechce tráviť hodiny pri sporáku a pritom sa chce kvalitne a vyvážene najesť. Hotové do 40 minút!
Ingrediencie
- 1 liter kuracieho vývaru
- 1,5 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nasekaná najemno
- 250g čerstvých húb alebo šampiňónov
- 1,5 hrnčeka ryže arborio
- 1/2 hrnčeka suchého bieleho vína
- 150g baby špenátu
- 3/4 hrnčeka jemne nastrúhaného parmezánu
- 30g masla
Postup
- Vo veľkej panvici či v hrnci zohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a huby. Restujte po dobu 5 minút, kým cibuľa nezosklovatí a huby nepustia chuť.
- Pridajte ryžu a restujte ju 1-2 minúty. Prilejte víno a priveďte ho do varu. Potom prilejte vývar po jednej naberačke.
- Každú naberačku nechajte prísť do varu a potom duste, kým ryža nevstrebe všetku tekutinu. V prípade potreby prilejte viac vývaru, aby ryža nebola suchá, ale krémová.
- Vypnite sporák, vmiešajte baby špenát, parmezán a maslo.
- Zakryté odstavte na 2 minúty a nechajte odpočinúť. Podávajte posypané parmezánom.