Špenátovo-hubové rizoto

Špenátovo-hubové rizoto

Tento jedinečný a veľmi výborný recept ocení každý, kto nechce tráviť hodiny pri sporáku a pritom sa chce kvalitne a vyvážene najesť. Hotové do 40 minút!

Ingrediencie

  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 1,5 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nasekaná najemno
  • 250g čerstvých húb alebo šampiňónov
  • 1,5 hrnčeka ryže arborio
  • 1/2 hrnčeka suchého bieleho vína
  • 150g baby špenátu
  • 3/4 hrnčeka jemne nastrúhaného parmezánu
  • 30g masla

Postup

  • Vo veľkej panvici či v hrnci zohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a huby. Restujte po dobu 5 minút, kým cibuľa nezosklovatí a huby nepustia chuť.
  • Pridajte ryžu a restujte ju 1-2 minúty. Prilejte víno a priveďte ho do varu. Potom prilejte vývar po jednej naberačke.
  • Každú naberačku nechajte prísť do varu a potom duste, kým ryža nevstrebe všetku tekutinu. V prípade potreby prilejte viac vývaru, aby ryža nebola suchá, ale krémová.
  • Vypnite sporák, vmiešajte baby špenát, parmezán a maslo.
  • Zakryté odstavte na 2 minúty a nechajte odpočinúť. Podávajte posypané parmezánom.
Krémová ryža s hubami, špenátom a posypaná parmezánom.
Zdroj: pinchofyum.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.