Špenátový krém s parmezánovými krutónmi

Špenátový krém s parmezánovými krutónmi

Vonia to ako Taliansko. Už to cítite? Lahodné a chrumkavé krutóny v krémovej polievke so špenátom a pórom.

Ingrediencie:

  • 3 póry
  • 5 malých zemiakov
  • 4 hrnčeky baby špenátu
  • 4 hrnčeky vývaru alebo vody
  • 2 lyžice olivového oleja alebo masla ghí
  • soľ a korenie podľa chuti

Na servírovanie:

  • 6 lyžíc smotany na šľahanie

Na krutóny:

  • 1 plátok toastového chleba
  • 1 lyžica nastrúhaného parmezánu

Postup:

  • Z pórov si odrežte biele a svetlo zelené časti a nakrájajte ich na kolieska.
  • Zemiaky si olúpte a nakrájajte ich na kocky.
  • Na rozpálenom oleji alebo masle si orestujte zemiaky spolu s pórom (5 minút).
  • Potom podlejte vývarom alebo vodou a varte 20 minút do zmäknutia zemiakov.
  • Medzitým si nachystajte toast, posypte ho parmezánom a dajte zapiecť do rúry na 10 minút pri 180 °C.
  • Potom ho nakrájajte na kocky.
  • Pridajte špenát a varte ďalších 5 minút.
  • Uvarenú polievku rozmixujte a podávajte pokvapkanú smotanou a posypanú parmezánovými krutónmi.
krém so špenátom a krutónmi
Zdroj: martastewart.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.