Vonia to ako Taliansko. Už to cítite? Lahodné a chrumkavé krutóny v krémovej polievke so špenátom a pórom.
Ingrediencie:
- 3 póry
- 5 malých zemiakov
- 4 hrnčeky baby špenátu
- 4 hrnčeky vývaru alebo vody
- 2 lyžice olivového oleja alebo masla ghí
- soľ a korenie podľa chuti
Na servírovanie:
- 6 lyžíc smotany na šľahanie
Na krutóny:
- 1 plátok toastového chleba
- 1 lyžica nastrúhaného parmezánu
Postup:
- Z pórov si odrežte biele a svetlo zelené časti a nakrájajte ich na kolieska.
- Zemiaky si olúpte a nakrájajte ich na kocky.
- Na rozpálenom oleji alebo masle si orestujte zemiaky spolu s pórom (5 minút).
- Potom podlejte vývarom alebo vodou a varte 20 minút do zmäknutia zemiakov.
- Medzitým si nachystajte toast, posypte ho parmezánom a dajte zapiecť do rúry na 10 minút pri 180 °C.
- Potom ho nakrájajte na kocky.
- Pridajte špenát a varte ďalších 5 minút.
- Uvarenú polievku rozmixujte a podávajte pokvapkanú smotanou a posypanú parmezánovými krutónmi.