Špenátový quiche

Špenátový quiche

Vyskúšajte tento tradičný francúzsky recept na bohatý špenátový quiche so smotanou a syrom gruyère. Je to delikatesa!

INGREDIENCIA

  • 23 cm forma na Quiche
  • krehké cesto
  • 1 lyžica masla
  • ½ šálky na tenké plátky nakrájané šalotky
  • 4 veľké vajcia
  • 1 a ¼ šálky smotany na šľahanie
  • štipka mletého muškátového orieška
  • ¾ lyžičky soli
  • ⅛ lyžičky kajenského korenia
  • 1 šálka jemne nastrúhaného syra Gruyère
  • 280 g mrazeného, nakrájaného špenátu, rozmrazeného a vyžmýkaného

POSTUP

  1. Predhrejeme rúru na 200 ° Celzia a nastavíme rošt do strednej polohy.
  2. Krehké cesto by malo byť dostatočne mäkké, aby išlo prepichnúť vidličkou.
  3. Cesto rozvaľkáme na kruh a vložíme do maslom vymastenej formy.
  4. Dno a boky po celom povrchu poprepichujeme vidličkou.
  5. Na cesto položíme papier na pečenie a zasypeme fazuľami, šošovkou či ryžou, aby sa nám pri pečení nenafúklo.
  6. Pečieme 10 až 15 minút, kým nebude plne prepečené a ľahko zlaté.
  7. Vyberieme z rúry a znížime teplotu na 160 °C.
  8. Rozohrejeme maslo na malej panvici na strednom plameni.
  9. Retujeme šalotku, kým nebude mäkká a priehľadná, asi 8 minút.
  10. Dáme bokom vychladnúť.
  11. V strednej miske rozšľaháme vajcia, smotanu, muškátový oriešok, soľ a kajenské korenie.
  12. Upečené cesto položíme na plech na pečenie.
  13. Na dno cesta rozprestrieme šalotku a posypeme nastrúhaným syrom.
  14. Špenát rovnomerne navrstvíme na syr.
  15. Navrch nalejeme zmes vajec a smotany.
  16. Pečieme pri teplote 160 °C po dobu 50 až 55 minút, kým náplň nestuhne a vrch ľahko nezezlátne.
  17. Podávame horúce alebo teplé.
Kusy francúzskeho slaného koláča na tanierikoch s vidličkou.
www.onceuponachef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.