Inšpirujte sa koláčom, ktorý sa skvele hodí ako chuťovka ale aj ako teplá večera. Podávať ho môžete teplý aj studený. Je len na vás, ako vám bude chutiť najviac.
Ingrediencie na cesto
- 300g hladkej múky
- 170g masla
- 1ks vajcia
- 60ml studenej vody
- Štipka soli
Ingrediencie na náplň
- 250ml mlieka
- 1 téglik smotany na šľahanie
- 6ks vajec
- 250g čerstvého špenátu (pr. baby špenát)
- 70g parmezánu (či iného tvrdého syra)
- Soľ a korenie
Postup
- Ingrediencie na cesto vložte do misy a vypracujte z nich hladké cesto. Hotové vypracované cesto vložte do chladničky aspoň na pol hodiny.
- Predhrejte rúru na 170°C.
- Špenát preperte v studenej vode a potom ho sparte vriacou vodou. Nechajte ho odkvapkať a pokiaľ je potrebné, zľahka aj pokrájajte.
- Tvrdý syr nastrúhajte.
- V miske vyšľahajte vajcia so smotanou, pridajte mlieko, strúhaný syr, soľ a korenie.
- Vyhladené cesto vyvaľkajte a vyložte ním formu na koláč či menší plech.
- Na cesto položte špenát a prelejte zmesou vajec a smotany.
- Koláč vložte do predhriatej rúry a pečte cca 40-45 minút.