Špízy z bôčika s vietnamskou omáčkou

Špízy z bôčika s vietnamskou omáčkou

Skúste pečený bôčik trochu netradične. Pripravte tieto masové jednohubky napríklad na oslavu alebo párty a určite zožnete obdiv a úspech.

Ingrediencie

  • 900 g bravčového bôčika
  • 6 PL tmavé sójové omáčky
  • 4 PL rybie omáčky
  • ½ PL strúhaného zázvoru
  • šťava z jednej limetky
  • 175 g hnedého cukru
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 šalátová uhorka

Postup

  1. Zmiešajte v menšom hrnci sójovú omáčku, rybiu omáčku, zázvor, limetkovú šťavu a hnedý cukor
  2. Ohrievajte na miernom plameni pokiaľ omáčka ľahko nezhustne
  3. Nechajte vychladnúť
  4. Polovicu omáčky si oddeľte do misky a dajte bokom na servírovanie
  5. Mäso rozkrájajte na kocky a vložte ich do druhej polovice omáčky
  6. Nechajte 30 minút marinovať v chladničke
  7. Vyberte mäso z marinády a vložte ho na plech s papierom na pečenie
  8. Pečte 60 minút v rúre vyhriatej na 180 °
  9. Pomocou škrabky na zemiaky si pripravte uhorkové plátky
  10. Každý plátok napichnite na drevený špíz ako skladaciu harmoniku
  11. Pod uhorku napichnite kocku mäsa
  12. Špízy vyskladajte na tanier spoločne s omáčkou v miske a servírujte
Kocky pečeného bôčika servírované na špíze s uhorkou
Zdroj: olivemagazine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.