Je významné svojou červenou farbou získanou pridaním papriky a paradajok.
INGREDIENCIA:
- 500 g bravčového stehna
- 200 g ryže arborio
- 1 cibuľa
- paradajkový pretlak
- 2 biele papriky
- 3 paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- olej
- 750 ml kuracieho vývaru
- mletá paprika
- soľ
- korenie
- štipka chilli
- petržlenová vňať
- eidam na posypanie
POSTUP:
- Cibuľku a cesnak si osmažte na troške oleja, pridajte na kocky nakrájané mäso a osmažte.
- Pridajte paradajkový pretlak, chvíľu varte, podlejte vývarom, osoľte, okoreňte a nechajte dusiť asi pol hodiny.
- Paradajky si dajte na 3 minúty do horúcej vody, olúpte a nakrájajte.
- Papriky nakrájajte na kocky.
- Paradajky aj papriky pridajte k mäsu spolu s ryžou.
- Duste domäkka.
- Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
- Podávajte posypané syrom.