Tieto grilované mäsové páriky z juhovýchodnej Európy, ktoré prekypujú dymovou chuťou, sú ideálne na čerstvý chlieb a nakrájanú cibuľu.
Čo budeme potrebovať
- 450 g mletého hovädzieho mäsa
- 200 g mletého bravčového mäsa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky soli
- Lyžička papriky
- Lyžička jedlej sódy
Postup
- Pripravíme si veľkú misu
- Do nej umiestnime všetky potrebné ingrediencie, ktoré spolu premiešame
- S pomocou polievkovej lyžice naberáme mäsovú zmes a tvarujeme páriky s veľkosťou asi 7 centimetrov
- Všetky vytvorené čevabčiči rozložíme v jednej vrstve na tanier a prikryjeme ich potravinárskou fóliou
- Ten potom preložíme do chladničky a necháme čevabčiči odpočívať aspoň 1 hodinu, najlepšie však cez noc
- Keď sú čevabčiči dostatočne odležané, predhrejeme si rúru na 200 stupňov v režime grilu
- Mäsové klátiky vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rúry
- Tie z každej strany grilujeme približne 4-5 minút, kým nezozlátnu
- Hotové čevabčiči podávame s nakrájanou cibuľkou a chlebom