Srbské grilované čevabčiči

Srbské grilované čevabčiči

Tieto grilované mäsové páriky z juhovýchodnej Európy, ktoré prekypujú dymovou chuťou, sú ideálne na čerstvý chlieb a nakrájanú cibuľu.

Čo budeme potrebovať

  1. 450 g mletého hovädzieho mäsa
  2. 200 g mletého bravčového mäsa
  3. 3 strúčiky cesnaku
  4. 2 lyžičky soli
  5. Lyžička papriky
  6. Lyžička jedlej sódy

Postup

  1. Pripravíme si veľkú misu
  2. Do nej umiestnime všetky potrebné ingrediencie, ktoré spolu premiešame
  3. S pomocou polievkovej lyžice naberáme mäsovú zmes a tvarujeme páriky s veľkosťou asi 7 centimetrov
  4. Všetky vytvorené čevabčiči rozložíme v jednej vrstve na tanier a prikryjeme ich potravinárskou fóliou
  5. Ten potom preložíme do chladničky a necháme čevabčiči odpočívať aspoň 1 hodinu, najlepšie však cez noc
  6. Keď sú čevabčiči dostatočne odležané, predhrejeme si rúru na 200 stupňov v režime grilu
  7. Mäsové klátiky vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rúry
  8. Tie z každej strany grilujeme približne 4-5 minút, kým nezozlátnu
  9. Hotové čevabčiči podávame s nakrájanou cibuľkou a chlebom
Srbská verzia lahodných mäsových párkov s cibuľou, kyslou smotanou a ajvarom.
Zdroj: golososdelmundo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.