Srnčí guláš na víne

Srnčí guláš na víne

Luxusný guláš zo srnčieho mäsa varený s červeným vínom je úplnou delikatesou a vy už nikdy nebudete chcieť iný! Voliteľne môžete guláš variť aj s hubami, ak máte práve nejaké doma.

Čo budete potrebovať

  • 1/4 šálky sadla, slaniny alebo slnečnicového oleja
  • 1 kg srnčie stehná, nakrájané na 7 až 10 cm kúsky
  • soľ podľa chuti
  • 5 šálok nakrájanej cibule
  • 1/4 šálky sladkej papriky
  • 2 lyžičky pálivej papriky
  • 2 lyžičky rasce
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • 1 šálka drvených paradajok
  • 2 šálky srnčieho alebo hovädzieho vývaru
  • 1 šálka červeného vína

Postup

  • Vo veľkom hrnci rozohrejte masť alebo slaninu na stredne vysokej teplote a mäso po dávkach opekajte.
  • Mäso počas varenia osoľte.
  • Bude to trvať asi 20 minút, kým všetko mäso zhnedne.
  • Mäso vyberte, až zhnedne, a dajte bokom.
  • Pridajte všetku cibuľu a rascu a stiahnite plameň na stredný stupeň.
  • Cibuľu restujte za častého miešania, kým nezezlátne.
  • Pokiaľ to robíte správne, zaberie to cca 30 minút.
  • Pridajte mäso a potom všetky ostatné ingrediencie.
  • Dobre premiešajte a priveďte do varu.
  • Prikryte a varte na miernom ohni 2 hodiny, alebo pokiaľ sa mäso nerozpadá.
  • V prípade potreby pridajte ďalšiu soľ.
  • Guláš podávajte s knedľou alebo cestovinami.
Guláš zo srnčieho mäsa varený s červeným vínom servírovaný s cestovinami na tanieri s vidličkou.
www.jesspryles.com

Poďte sa inšpirovať aj našimi ďalšími receptami zo srnčieho mäsa vrátane jednoduchého návodu, ako mäso naložiť, aby bolo čo najjemnejšie!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.