Ochutnajte ten najlepší srnčí guláš! Tieto recepty by vám nemali uniknúť!
Chute sú vyvážené, mäso je krehké a rozplýva sa v ústach.
Pochutnáte si s nami?
Tipy na najlepšie prílohy nájdete na konci článku!
Naše recepty
S čím servírovať srnčie mäso?
Možností, čo podávať k srnčiemu, je mnoho. Niektoré obľúbené možnosti zahŕňajú zemiakovú kašu, pečenú zeleninu, šalát a chlieb. Môžete byť tiež kreatívni a vyskúšať niečo nové. Môžete napríklad spárovať zverinu s ovocím a zeleninou.
Pečená koreňová zelenina
Jednoducho umyte a nakrájajte koreňovú zeleninu podľa vášho výberu (mrkva, paštrnák a batáty), pokvapkajte ju trochou olivového oleja a obľúbeným korením a pečte v predhriatej rúre do mäkka.
Mrkvovo-zázvorové pyré
Pyré sa tiež pomerne ľahko pripravuje – stačí mrkva a zázvor podusiť vo vode, kým nezmäknú, a potom ich rozmixovať do hladka.
Špargľa dusená s holandskou omáčkou
Navrch holandskej omáčky pridajte štipku papriky.
Čerstvý šalát so slaninou
Na prípravu tohto šalátu budete potrebovať čerstvý šalát, slaninu, šalotku, biely vínny ocot, dijonskú horčicu a olivový olej. Do šalátu môžete pridať aj ďalšie ingrediencie, ako je rozdrobený modrý syr alebo nakrájané jablká.
Glazovaná mrkva
Do zmesi môžete pridať aj ďalšiu zeleninu, ako je paštrnák alebo kvaka.