Chceli by ste ochutnať mäso zo srny, ale neviete ako na to?
Nezúfajte my sme pre vás pripravili tie najlepšie recepty na srčie stehno.
Skúste ich všetky v kombinácii s tými najlepšími vínami.
Aké vybrať nájdete na konci článku!
Naše recepty
Aké víno spárovať so srnčím mäsom?
Srnčie mäso sa často griluje alebo sa zapeká a dušou. Aj keď je to celkom chudé mäso, je tiež celkom bohaté a hravé vo svojej chuti, takže nájdenie dobrého vína do páru môže byť trochu problém. Dodržujte tieto všeobecné pravidlá a vždy sa vydáte správnou cestou.
- Srnčie mäso je červené mäso, preto sa všeobecne odporúča, aby ste sa pri hľadaní vína držali červeného
- Má tendenciu sa dobre párovať s relatívne výraznými červenými vínami, ktoré zodpovedajú jeho zemitej chuti.
- Zverine tiež obvykle prospievajú príchute tmavého ovocia, ako sú čerešne a černice.
- Vyhnite sa všetkému príliš trieslovitému.
Aké vína vyskúšať?
- Côtes du Rhône (Grenache)
- Pinot Noir
- Zinfandel
- Shiraz
- Barolo