Srnčie medailóniky s korenistou omáčkou

Srnčie medailóniky s korenistou omáčkou

Snáď každý z nás miluje kombinácia dobrého mäsa a lahodnej korenistej omáčky. A o tom je aj nasledujúci recept! Medailónky zo srnčieho mäsa podávané s omáčkou z čerstvo mletého čierneho korenia si obľúbite.

Čo budete potrebovať

  • 250 g srnčích medailónikov
  • 2 šalotky, nakrájané na kocky
  • 110 g masla
  • ⅔ šálky vývaru z hovädzích kostí
  • soľ podľa chuti
  • čerstvé mleté ​​čierne korenie podľa chuti

Postup

  • Na strednom plameni rozohrejte vo veľkej panvici ⅓ masla.
  • Keď je maslo horúce, opekajte všetky strany medailónikov, kým ich vnútorná teplota nedosiahne 63 stupňov Celzia.
  • Medailónky vyberte z panvice a nechajte 10 minút odpočívať.
  • Zvýšte plameň a pridajte na panvicu ďalšie ⅓ masla.
  • Keď je maslo horúce, pridajte nakrájanú šalotku a restujte, kým nezosklovatí.
  • Pridajte vývar z hovädzích kostí a vareškou zoškrabte kúsky na dne panvice.
  • Pridajte zvyšné ⅓ masla na panvicu.
  • Omáčku dochuťte veľkým množstvom čerstvo namletého korenia.
  • Znížte plameň a miešajte, kým sa zmes nezíska konzistenciu podobnú omáčke.
  • Medailóniky nakrájajte a servírujte s omáčkou z čierneho korenia.
  • Posypte trochou soli.
  • Dobrú chuť!
Medailónky zo srnčieho mäsa s omáčkou z čerstvo mletého čierneho korenia na panvici.
www.forceofnature.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.