Snáď každý z nás miluje kombinácia dobrého mäsa a lahodnej korenistej omáčky. A o tom je aj nasledujúci recept! Medailónky zo srnčieho mäsa podávané s omáčkou z čerstvo mletého čierneho korenia si obľúbite.
Čo budete potrebovať
- 250 g srnčích medailónikov
- 2 šalotky, nakrájané na kocky
- 110 g masla
- ⅔ šálky vývaru z hovädzích kostí
- soľ podľa chuti
- čerstvé mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- Na strednom plameni rozohrejte vo veľkej panvici ⅓ masla.
- Keď je maslo horúce, opekajte všetky strany medailónikov, kým ich vnútorná teplota nedosiahne 63 stupňov Celzia.
- Medailónky vyberte z panvice a nechajte 10 minút odpočívať.
- Zvýšte plameň a pridajte na panvicu ďalšie ⅓ masla.
- Keď je maslo horúce, pridajte nakrájanú šalotku a restujte, kým nezosklovatí.
- Pridajte vývar z hovädzích kostí a vareškou zoškrabte kúsky na dne panvice.
- Pridajte zvyšné ⅓ masla na panvicu.
- Omáčku dochuťte veľkým množstvom čerstvo namletého korenia.
- Znížte plameň a miešajte, kým sa zmes nezíska konzistenciu podobnú omáčke.
- Medailóniky nakrájajte a servírujte s omáčkou z čierneho korenia.
- Posypte trochou soli.
- Dobrú chuť!