Srnčie medailónky so šampiňónovou omáčkou

Srnčie medailónky so šampiňónovou omáčkou

Pokiaľ máte chuť na chudé a krehké mäso, rozhodne vyskúšajte tento dokonalý recept na medailónky zo srnčieho mäsa podávané s omáčkou zo šampiňónov a portského vína.

Čo budete potrebovať

  • 400 g medailónikov zo srnčej stehna
  • 1 lyžička údené morskej soli
  • 1 lyžička údené papriky
  • olivový olej
  • 50 g masla
  • 1 cibuľa, olúpaná, nahrubo nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 500 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 1⁄2 šálky listov šalvie
  • 1⁄2 šálky hovädzieho vývaru
  • 1 šálka portského vína
  • 1 lyžica kukuričnej múky zmiešaná s 2 lyžicami studenej vody (pre zahustenie omáčky, ak je to potrebné)
  • batátové pyré, žerucha, baby karotka, lístky šalvie, čerstvý tymián a petržlenová vňať, na podávanie

Postup

  • Medailónky posypte údenou morskou soľou a údenou paprikou a pokvapkajte olivovým olejom.
  • Prikryte a nechajte 20 minút lúhovať, prípadne ich nechajte cez noc v chladničke.
  • Rozpustite maslo na panvici na stredne vysokej teplote a potom pridajte cibuľu, cesnak, šampiňóny a lístky šalvie.
  • Restujte 5-8 minút, kým šampiňóny nezmäknú.
  • Pridajte hovädzie vývar a portské.
  • Pokračujte vo varení, kým sa tekutina nezredukuje.
  • Pomocou tyčového mixéra nahrubo rozmixujte šampiňónovú omáčku a nechajte v nej nejaké kúsky.
  • V prípade potreby zahustite kukuričnou múkou s vodou.
  • Zahrejte panvicu na vysokú teplotu.
  • Opekajte medailóniky 2 minúty z každej strany.
  • Zakryte alobalom a nechajte 5 minút odpočívať.
  • Podávajte na lôžku z batátového pyré spolu s žeruchou a baby karotkou.
  • Ozdobte orestovanými lístkami šalvie, čerstvým tymiánom a petržlenovou vňaťou.
Medailónky zo srnčieho mäsa podávané s omáčkou zo šampiňónov a portského vína servírované na tanieri s kašou, šalátom a baby karotkou.
www.mindfood.com

Máme pre vás aj ďalšie vynikajúce recepty zo srnčieho mäsa . Pečieme, varíme aj nakladáme!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.