Srnčie steaky v smotanovej omáčke zo šampiňónov

Srnčie steaky v smotanovej omáčke zo šampiňónov

Marinované steaky zo srnčieho mäsa opečené na panvici a podávané s dokonalou krémovou omáčkou zo šampiňónov a bieleho vína potešia vaše chuťové bunky a vy sa nebudete môcť nabažiť. Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

Na srnčie steaky:

  • 4 srnčie steaky
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžica rastlinného oleja

Na omáčku:

  • 4 lyžice masla
  • 230 g šampiňónov, nakrájaných na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica hladkej múky
  • ½ šálky bieleho vína (alebo viac kuracieho vývaru)
  • ½ šálky kuracieho vývaru
  • ¾ šálky smotany na šľahanie
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • ½ lyžičky worcesterskej omáčky
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia

Postup

  • Najprv si pripravte marinádu na steaky.
  • Zmiešajte dijonskú horčicu, cesnak, sójovú omáčku, worcesterskú omáčku a korenie.
  • Pomocou papierových utierok steaky dôkladne osušte, aby ste odstránili krv.
  • Srnčie steaky potrite zo všetkých strán marinádou.
  • Steaky položte na tanier a prikryte igelitom.
  • Nechajte 1 hodinu odležať pri izbovej teplote (alebo cez noc v chladničke).
  • Steaky znova ľahko osušte papierovou utierkou, aby ste odstránili prebytočnú marinádu.
  • Rozpáľte liatinovú panvicu na stredne vysokom plameni s 1 lyžicou oleja.
  • Steaky opekajte asi 4–6 minút z jednej strany, potom ich otočte a opekajte ďalších 4–6 minút, alebo kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne asi 54–57 stupňov Celzia pre medium-rare.
  • Celková doba opekania steakov sa bude líšiť v závislosti od ich hrúbky.
  • Ak sú steaky hrubšie ako 2,5 cm, opekajte ich aj z boku, asi 1 – 2 minúty.
  • Opečené steaky preložte na čistý tanier.
  • Voľne ich zakryte alobalom a nechajte odpočinúť.
  • Na rovnakej panvici rozpustite 2 lyžice masla na stredne vysokom ohni.
  • Pridajte šampiňóny a restujte do zhnednutia, asi 2-3 minúty.
  • Rozpustite zvyšné 2 lyžice masla v rovnakej panvici.
  • Pridajte cesnak a múku a varte 1 minútu.
  • Zalejte bielym vínom a šľahajte, aby sa všetko spojilo.
  • Nechajte 1 minútu variť, potom zalejte kuracím vývarom a smotanou na šľahanie.
  • Pridajte dijonskú horčicu, worcesterskú omáčku, soľ a korenie.
  • Šľahajte, aby sa všetko spojilo.
  • Znížte plameň na stredný a varte asi 5 minút za častého šľahania, kým zmes nezhustne na konzistenciu omáčky.
  • Steaky podávajte s omáčkou.
  • Užite si to!
Marinované steaky zo srnčieho mäsa opečené na panvici a podávané s dokonalou krémovou omáčkou zo šampiňónov a bieleho vína na tanieri s príborom.
www.modernfarmhouseeats.com

Možno sa vám budú hodiť naše recenzie najlepších liatinových panvíc . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.