Staročeská škvarková nátierka

Staročeská škvarková nátierka

Klasické škvarkové náterce ako od babičky by len málokto odolal. Je v nej všetko, čo máte radi. Škvarky, masť, vajíčka aj trocha kyslej uhorky. S čerstvo urobenými hriankami ideálna kombinácia.

Ingrediencie:

  • 250 g škvarkov
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • 2 lyžice sadla
  • 1 žltá cibuľa pokrájaná nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 vajcia
  • 3 menšie nakladané uhorky
  • soľ
  • mleté korenie

Postup:

  • Vajcia uvarte natvrdo, potom oddeľte žĺtky.
  • Škvarky spoločne so žĺtkami, najemno nakrájanou cibuľou, horčicou, masťou a rozotreným cesnakom rozmixujte dojemna.
  • Primiešajte nadrobno nakrájané bielky a kyslé uhorky, dochuťte soľou a korením.
  • Podávajte s čerstvým chlebom alebo hriankami pomazanými cesnakom.
Škvarková nátierka s chlebom
guidilo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.