Staročeská šošovicová polievka s údeným mäsom

Staročeská šošovicová polievka s údeným mäsom

Vyskúšajte tento tradičný recept s údeným mäsom. Údené môžete nahradiť napríklad pancettou.

Ingrediencie

  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 väčšiu cibuľu nakrájanú na kocky
  • 140g údeného mäsa
  • 1 mrkva (asi 120 g), jemne nakrájanú na kocky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 2 strúčiky cesnaku, nadrveného
  • 1 chilli, jemne nakrájané (nemusí byť)
  • 1-2 kocky masoxu alebo kuracieho bujónu
  • 250g červené šošovky – opláchnuté
  • Nakrájaný starší chlieb alebo rožok na krutóny

Postup

  • Vo väčšom hrnci zohrejte olivový olej, pridajte cibuľu, nakrájané údené a mrkvu. Varte na miernom až strednom ohni po dobu 10 minút, kým cibuľa nezmäkne.
  • Pridajte rascu, cesnak, chilli a varte ďalšie 1 – 2 minúty.
  • Nalejte 1,25 litra vriacej vody, rozdrobte masox a nakoniec pridajte šošovku.
  • Priveďte varu a za občasného miešania varte 20 minút.
  • Polievku dosoľte podľa chuti.
  • Medzitým si na malej panvici osmažte krutónky z chleba asi 10 minút, do chrumkava.
  • Polievku podávajte posypanú krutónmi.
šošovková polievka s údeným mäsom
Zdroj: connoisseurusveg.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.