Šťava z hrozna je perfektnou možnosťou, ako do tela dostať potrebnú dávku vitamínov a osviežiť sa.
INGREDIENCIA
- hrozno
- voda
- cukor
Zámerne neuvádzame množstvo, pretože záleží na vás, koľko šťavy budete chcieť a či vôbec pridáte cukor.
POSTUP
- Umyté a očistené hrozno vložte do hrnca a prilejte vodu, aby boli všetky guličky ponorené.
- Priveďte ich do varu a potom stiahnite teplotu a nechajte ťahať asi 10 minút kým nepopraskajú a voda sa nesfarbí.
- Ďalší krok zahŕňa prepasírovanie šťavy. Všetko (aj so zvyškom po pasírovaní) môžete ešte precediť cez plátno a nechať vykvapkať pokojne aj cez noc.
- Ak chcete pridať cukor, vlejte šťavu do hrnca, pridajte cukor a miešajte na miernom plameni, kým sa všetok nerozpustí. V opačnom prípade tento krok vynechajte.
- Hotovú hroznovú šťavu môžete skladovať v nádobe v chladničke, zavariť alebo aj zmraziť. Skvelá je tak ako je, alebo zriedená s bublinkovou vodou.