Steak s exotickým ovocím a mandľovou ryžou

Steak s exotickým ovocím a mandľovou ryžou

Zaujímavá kombinácia hovädzieho steaku s omáčkou z rumu, kokosového mlieka a karí a exotického ovocia, ktorú by ste mali ochutnať a potešiť svoje chuťové bunky.

Ingrediencie

  • 200 gramov dlhozrnnej ryže
  • soľ
  • 1 polievková lyžica mandlí (15 gramov)
  • 4 steaky z hovädzej sviečkovej (po cca 150 gramoch)
  • mleté ​​chilli
  • 2 lyžice repkového oleja
  • 1 čajová lyžička červenej kari pasty
  • 4 lyžice bieleho rumu
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 1 papája
  • 1 ananás
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 lyžička masla

Postup

  1. Uvarte ryžu v slanej vode podľa pokynov na obale.
  2. Opražte mandle na suchej panvici, kým sa nerozvonia.
  3. Steaky dochuťte čiernym korením.
  4. Na panvici rozpáľte olej a steaky opečte z každej strany 2-3 minúty.
  5. Dochuťte soľou.
  6. Zmiešajte karí pastu s rumom, prilejte kokosové mlieko, prikryte a nechajte dusiť asi 5 minút na veľmi miernom ohni.
  7. Olúpte papáje a ananás a semienka papáje nechajte bokom.
  8. Papáju a ananás nakrájajte na kúsky.
  9. Opláchnite a nasekajte jarnú cibuľku.
  10. Na ďalšej panvici rozpáľte maslo a na vysokom ohni restujte papáje, ananás a jarnú cibuľku, cca 2–3 minúty.
  11. Steaky nakrájajte na plátky a podávajte so zmesou ovocia a jarnej cibuľky a omáčkou na 4 tanieroch.
  12. Posypte papájovými semienkami a servírujte s ryžou.
www.eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.