Zaujímavá kombinácia hovädzieho steaku s omáčkou z rumu, kokosového mlieka a karí a exotického ovocia, ktorú by ste mali ochutnať a potešiť svoje chuťové bunky.
Ingrediencie
- 200 gramov dlhozrnnej ryže
- soľ
- 1 polievková lyžica mandlí (15 gramov)
- 4 steaky z hovädzej sviečkovej (po cca 150 gramoch)
- mleté chilli
- 2 lyžice repkového oleja
- 1 čajová lyžička červenej kari pasty
- 4 lyžice bieleho rumu
- 200 ml kokosového mlieka
- 1 papája
- 1 ananás
- 2 jarné cibuľky
- 1 lyžička masla
Postup
- Uvarte ryžu v slanej vode podľa pokynov na obale.
- Opražte mandle na suchej panvici, kým sa nerozvonia.
- Steaky dochuťte čiernym korením.
- Na panvici rozpáľte olej a steaky opečte z každej strany 2-3 minúty.
- Dochuťte soľou.
- Zmiešajte karí pastu s rumom, prilejte kokosové mlieko, prikryte a nechajte dusiť asi 5 minút na veľmi miernom ohni.
- Olúpte papáje a ananás a semienka papáje nechajte bokom.
- Papáju a ananás nakrájajte na kúsky.
- Opláchnite a nasekajte jarnú cibuľku.
- Na ďalšej panvici rozpáľte maslo a na vysokom ohni restujte papáje, ananás a jarnú cibuľku, cca 2–3 minúty.
- Steaky nakrájajte na plátky a podávajte so zmesou ovocia a jarnej cibuľky a omáčkou na 4 tanieroch.
- Posypte papájovými semienkami a servírujte s ryžou.