Steak z hovädzej veveričky na grile

Steak z hovädzej veveričky na grile

Ak patríte medzi milovníkov steakov, určite ste o ňom už počuli. Vzhľadom na umiestnenie tohto mäsa sa mu hovorí tiež hanger steak (z anglického hang=visieť) a je zakaždým jedinečným pôžitkom.

Ingrediencie

  • 700 g hovädzej veveričky
  • štvrť šálky olivového oleja
  • čerstvá citrónová šťava z dvoch citrónov
  • 2 PL worcesterové omáčky
  • 2 PL hnedého cukru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • tymian
  • soľ, korenie

Postup

  1. V miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, worcestrovú omáčku, cukor, tymian a prelisované strúčiky cesnaku.
  2. Do vzniknutej marinády vložte hovädzie mäso, prekryte potravinovou fóliou a nechajte marinovať pri izbovej teplote aspoň po dobu jednej hodiny.
  3. Počas tejto doby mäso v marináde niekoľkokrát otočte.
  4. Predhrejte gril, prípadne môžete použiť grilovaciu panvicu, a rošt potrite zľahka olejom.
  5. Vyberte mäso z marinády, posoľte a okoreňte.
  6. Grilujte na stredne vysokom plameni z každej strany aspoň po dobu 5 minút (čas záleží na tom, ako veľmi prepečeným steakom dávate prednosť).
  7. Vyberte hovädziu veveričku z grilu a nechajte ju 10 minút odpočinúť na doske.
  8. Nakrájajte mäso na plátky.

Steaky z hovädzej veveričky servírujte s čerstvým pečivom a zeleninovým šalátom, prípadne s americkými zemiakmi.

Hanger steak so zeleninovým šalátom a pečivom
zdroj: delish.com

Skvelý grilovaný steak z hovädzej veveričky môžete pripraviť nielen na vonkajšom grile, ale aj doma na vhodnej panvici. Neviete, ktorú zvoliť? Pozrite sa na náš test panvíc na grilovanie .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.