Ak patríte medzi milovníkov steakov, určite ste o ňom už počuli. Vzhľadom na umiestnenie tohto mäsa sa mu hovorí tiež hanger steak (z anglického hang=visieť) a je zakaždým jedinečným pôžitkom.
Ingrediencie
- 700 g hovädzej veveričky
- štvrť šálky olivového oleja
- čerstvá citrónová šťava z dvoch citrónov
- 2 PL worcesterové omáčky
- 2 PL hnedého cukru
- 2 strúčiky cesnaku
- tymian
- soľ, korenie
Postup
- V miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, worcestrovú omáčku, cukor, tymian a prelisované strúčiky cesnaku.
- Do vzniknutej marinády vložte hovädzie mäso, prekryte potravinovou fóliou a nechajte marinovať pri izbovej teplote aspoň po dobu jednej hodiny.
- Počas tejto doby mäso v marináde niekoľkokrát otočte.
- Predhrejte gril, prípadne môžete použiť grilovaciu panvicu, a rošt potrite zľahka olejom.
- Vyberte mäso z marinády, posoľte a okoreňte.
- Grilujte na stredne vysokom plameni z každej strany aspoň po dobu 5 minút (čas záleží na tom, ako veľmi prepečeným steakom dávate prednosť).
- Vyberte hovädziu veveričku z grilu a nechajte ju 10 minút odpočinúť na doske.
- Nakrájajte mäso na plátky.
Steaky z hovädzej veveričky servírujte s čerstvým pečivom a zeleninovým šalátom, prípadne s americkými zemiakmi.
Skvelý grilovaný steak z hovädzej veveričky môžete pripraviť nielen na vonkajšom grile, ale aj doma na vhodnej panvici. Neviete, ktorú zvoliť? Pozrite sa na náš test panvíc na grilovanie .