Stehná na cibuli a cesnaku

Stehná na cibuli a cesnaku

Králik má charakteristickú chuť a veľmi jemné mäso. Mnohí si na jeho prípravu netrúfajú, ale to je škoda, pretože jeho úprava je veľmi rýchla a výsledok chutný.

Ingrediencie:

  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 kg králičích stehien (prípadne 1 celého králika)
  • 1 veľká kuchynská cibuľa
  • 1 palica cesnaku
  • 1/3 hrnčeka sherry octu
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 bobkový list
  • 1 – 2 hrsti čerstvého hrášku
  • Voda podľa potreby

Postup:

  • Pripravíme si najlepšie liatinový hrniec a dáme doň zahriať olivový olej.
  • Králika naporciujeme (pokiaľ nezoženieme len stehná) a dobre osolíme aj okoreníme. Vložíme do rozohriateho oleja a necháme opražiť.
  • Akonáhle získa králik hnedastý odtieň, prihodíme očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu. Varíme zhruba 8 – 10 minút, aby cibuľa zozlátla.
  • Pridáme olúpané a na plátky nakrájané strúčiky cesnaku a necháme 2 minúty variť/restovať.
  • Potom vložíme späť kúsky králika, trochu osolíme, zalejeme octom a prihodíme bobkový list.
  • Všetko zalejeme vodou v takom množstve, aby bol králik do polovice ponorený.
  • Zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 2 hodiny.
  • Akonáhle je králik jemný, pridáme ešte trochu korenia a vmiešame čerstvý hrášok.
  • Vypneme sporák a necháme pod pokrievkou dôjsť ešte asi 10 minút.
  • Podávame s čerstvým chrumkavým chlebom.
Králičie stehienka s cesnakom a cibuľou.
Zdroj: https://honest-food.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.