Najlepšie je s karlovarskou knedľou.
INGREDIENCIA:
- 750 g bravčového stehna
- 1 cibuľa
- 2-3 lyžičky sladkej papriky
- 1 bobkový list
- 2 guličky nového korenia
- 1 gulička čierneho korenia
- soľ
- korenie
- 500 ml mlieka
- 1 kyslá kyslá smotana
- 1 a ½ lyžice hladkej múky
- olej
POSTUP:
- Stehno si nakrájajte na plátky, vyklepte cez potravinovú fóliu, osoľte, okoreňte a dajte sprudka osmažiť na oleji z oboch strán.
- Mäso dajte bokom av rovnakom hrnci si osmažte nakrájanú cibuľu do sklovata.
- Posypte paprikou, pridajte späť mäso a podlejte vodou tak, aby bolo mäso mierne pod hladinou.
- Pridajte bobkový list a guličky korenia a nechajte dusiť do mäkka.
- Občas podlievajte.
- Keď bude mäso mäkké, dajte ho bokom a omáčku zahustite mliekom zmiešaným s múkou.
- Nechajte ešte 10 minút povariť, následne pridajte kyslú smotanu a dôkladne miešajte, aby sa v omáčke nezrazila.
- Nakoniec do omáčky vráťte aj mäso a nechajte zahriať.