Nevšedný spôsob, ako do svojho jedálnička zaradiť diviačie mäso, predstavuje jeho kombinácia so zeleninou. Vyskúšajte a uvidíte, že budete milo prekvapení!
Ingrediencie:
- 1000 g diviačie stehná
- 1 pór, iba svetlá časť
- 5 mrkví
- 1 cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 šálka nakrájaných šampiňónov
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 1/2 šálky červeného vína
- 2 šálky hovädzieho vývaru
- 2 šálky kuracieho vývaru
- olej
- soľ, korenie
Postup:
- Umytú diviačú stehno osoľte a okoreňte.
- Následne všetku zeleninu olúpte a nakrájajte na kúsky.
- V hrnci či hlbokej panvici rozohrejte trochu oleja a diviačie mäso na ňom zo všetkých strán niekoľko minút restujte.
- Potom mäso vyberte a položte nabok.
- Pridajte do hrnca či panvice ešte trochu oleja a vložte doň všetku nakrájanú zeleninu.
- Osoľte, okoreňte a vmiešajte paradajkový pretlak.
- Následne prilejte tiež červené víno a oba dva druhy vývaru.
- Premiešajte a vložte diviačie stehno opäť do hrnca či panvice.
- Priklopte a duste takto približne po dobu 3 až 4 hodín, v zavilosti na veľkosti mäsa. Pokiaľ chcete čas varenia skrátiť, mäso naporciujte.
Kancové stehno so zeleninou chutí skvele len tak, alebo k nej možno podávať rôzne druhy cestovín či ryžu.