Stehná z morky v slaninovom kabátiku

Stehná z morky v slaninovom kabátiku

Slaninu miluje snáď každý milovník mäsa a keď sa spojí s morčacími stehnami, môžete vykúzliť lahodný pokrm. K tomuto receptu sa budete radi vracať. Je to jednoduchý obed, rýchla večera, ale aj mňamka na spoločenský večierok.

Ingrediencie:

  • 6 vykostených morčacích stehien
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 2 – 3 lyžice sladkej mletej papriky
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1 lyžička čerstvého mletého čierneho korenia
  • 24 – 30 plátkov anglickej slaniny

Postup:

  • Vykostené stehná osušíme papierovou utierkou a jedno po druhom paličkou naklepeme na tenké plátky, podobne ako rezne.
  • Ochutíme ich z oboch strán soľou, korením, paprikou aj tymianom a zabalíme ako roládu.
  • Na každý plátok položíme tesne vedľa seba 4 – 5 plátkov slaniny a na koncoch zahneme pod stehienko.
  • Rúru si predhrejeme na 200 °C.
  • Pekáč vyložíme papierom na pečenie a naukladáme do neho stehienka.
  • Pečieme zhruba 35 – 40 minút.
  • Po upečení necháme cca 5 minút odpočinúť a potom podávame so zemiakovou kašou.
Mäsko s vôňou slaniny.
Zdroj: https://www.canadianturkey.ca/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.