Sterilizované fazuľa v paradajkovej omáčke

Sterilizované fazuľa v paradajkovej omáčke

Lahodné fazuľky upravené s paradajkovou omáčkou. Presne túto kombináciu musíte mať vo svojej špajze, keď sa rozhodnete pre tematické raňajky v anglickom štýle.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g fazule
  2. 400 g cibule
  3. 500 g pasírovaných paradajok
  4. 100 g oleja
  5. Feferónka (nepovinné)
  6. Lyžica chilli (nepovinné)
  7. Soľ
  8. Korenie

Postup

  1. Deň vopred si dáme do studenej vody odmočiť fazuľu
  2. Druhý deň ich zlejeme, ale vodu z nich si ponecháme
  3. Cibuľu nakrájame na väčšie kocky
  4. Vhodíme ju na panvicu
  5. Osolíme, okoreníme a spoločne s feferónkou ju podusíme na oleji
  6. Pokiaľ bude potrebné podlejeme jej trochu vody
  7. Zmäknutú cibuľu zalejeme pasírovanými paradajkami a varíme
  8. Pridáme fazuľu a pokiaľ je nutné vlejeme trochu vody, ktorú sme si zliali
  9. Povaríme, dochutíme a fazuľami potom plníme sterilizované zaváracie poháre
  10. Uzavrieme viečkom a vkladáme do hrnca s horúcou vodou
  11. Fazuľu sterilizujeme vo vriacej vode po dobu 40 minút
  12. Z vodného kúpeľa ich potom vyberieme a necháme vychladnúť.
Biela fazuľa v paradajkovej omáčke.
Zdroj: whipsmartkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.