Stláčané zemiaky s pórom a maslíčkom

Stláčané zemiaky s pórom a maslíčkom

Pokiaľ vás omrzeli samotné zemiaky, vyskúšajte tieto šťouchané s pórom a maslom. Budú o niečo pestrejšie a výživnejšie.

Ingrediencie

  • 500g zemiakov
  • 1ks póru
  • 50g masla (množstvo podľa chuti)
  • 50ml mlieka
  • 1ks cibuľa
  • Olivový olej
  • Soľ

Postup

  • Zemiaky olúpte a nakrájajte. Potom uvarte v osolenej vode do mäkka.
  • Medzitým si usmažte cibuľku na olivovom oleji.
  • Pór umyte a nakrájajte najemno.
  • Uvarené zemiaky zlejte a rozšťouchejte šťouchadlem.
  • Zmiešajte s orestovanou cibuľkou a nakrájaným pórom.
  • Nakoniec do zemiakov zamiešajte maslo a podávajte.
Roztlačené zemiaky s čerstvým pórom a rozpusteným maslom.
Zdroj: greatbritishchefs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.