Stopkatý zeler a skvelá nátierka z neho

Stopkatý zeler a skvelá nátierka z neho

Aké ďalšie má vlastne stopkatý zeler využitie v kuchyni? Pokiaľ sa váš repertoár večerou alebo raňajkami zdá byť chudobný, posilnite ho týmto lahodným receptom. Jej využitie sa nevylučuje ani v podobe desiaty.

Ingrediencie:

  • 4 stopkaté zelery
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 hrnček vareného cíceru (alebo sterilizované)
  • ⅓ hrnčeka tahini (sezamová pasta)
  • 2 lyžice limetkovej alebo citrónovej šťavy
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup:

  • Zelery si umyte, osušte, nakrájajte asi na 1 cm dlhé plátky a dajte na plech na pečenie spolu so strúčikmi cesnaku.
  • Potrite ich 2 lyžicami olivového oleja.
  • Dajte piecť na 175 °C po dobu 45 minút.
  • Cícer si uvarte podľa návodu, ak máte sterilizovanú, dajte ju rozmixovať (bez šťavy) do mixéra.
  • Potom pridajte ešte horúci zeler a ostatnú zeleninu, rozmixujte.
  • Pridajte tahini, citrónovú alebo limetkovú šťavu, soľ a mixujte asi 3-4 minúty do hladka.
  • Akonáhle je hotovo, môžete hotový hummus premiestniť do misky, vmiešať 3 lyžice olivového oleja a nasekanú petržlenovú vňať.
zelerová nátierka alebo hummus
Zdroj: pcrm.org

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.