Strapačky

Strapačky

Vychutnajte si halušky s kapustou ako jednoduchý obed alebo výdatnú večeru, prípadne to môže byť poriadne veľká desiata.

Ingrediencie:

  • 1/2 kocky masla
  • 1 cibuľa
  • 1 hlávka kapusty
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka vody
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  • Maslo rozpustíme v panvici a prihodíme naň olúpanú, na kocky nakrájanú cibuľu.
  • Necháme chvíľku smažiť a nakrájame si kapustu na rovnako veľké kúsky, pričom hneď na začiatku odstránime vrchné listy a hlúb.
  • Kapustu pridáme k cibuli a necháme spoločne restovať na strednom ohni, až bude kapusta pekne priesvitná.
  • Akonáhle je hotovo, odstavíme panvicu bokom a dáme variť hrniec vody.
  • V miske zmiešame múku s vodou a vypracujeme hladké cesto.
  • Malou lyžičkou tvoríme malé halušky, ktoré vhadzujeme do vriacej vody.
  • Varíme niekoľko minút, až kým nebudú plávať na hladine.
  • Potom pomocou cedníka či dierovanej veľkej lyžice vyberieme hotové halušky z hrnca a vhodíme do zmesi kapusty.
  • Dochutíme soľou, čiernym korením a môžeme podávať.
Slovenské halušky s kapustou a slaninou.
Zdroj: https://www.allrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.