Vychutnajte si halušky s kapustou ako jednoduchý obed alebo výdatnú večeru, prípadne to môže byť poriadne veľká desiata.
Ingrediencie:
- 1/2 kocky masla
- 1 cibuľa
- 1 hlávka kapusty
- 1 hrnček hladkej múky
- 1/2 hrnčeka vody
- Soľ podľa chuti
Postup:
- Maslo rozpustíme v panvici a prihodíme naň olúpanú, na kocky nakrájanú cibuľu.
- Necháme chvíľku smažiť a nakrájame si kapustu na rovnako veľké kúsky, pričom hneď na začiatku odstránime vrchné listy a hlúb.
- Kapustu pridáme k cibuli a necháme spoločne restovať na strednom ohni, až bude kapusta pekne priesvitná.
- Akonáhle je hotovo, odstavíme panvicu bokom a dáme variť hrniec vody.
- V miske zmiešame múku s vodou a vypracujeme hladké cesto.
- Malou lyžičkou tvoríme malé halušky, ktoré vhadzujeme do vriacej vody.
- Varíme niekoľko minút, až kým nebudú plávať na hladine.
- Potom pomocou cedníka či dierovanej veľkej lyžice vyberieme hotové halušky z hrnca a vhodíme do zmesi kapusty.
- Dochutíme soľou, čiernym korením a môžeme podávať.