Stredomorská nátierka zo sardiniek

Stredomorská nátierka zo sardiniek

Vynikajúci dip zo sardiniek s pečeným cesnakom, kaparami, chilli a čerstvými bylinkami je skvelou ľahkou večerou či pohostením pre vašich hostí. S nami si ho hravo pripravíte behom chvíle.

Ingrediencie

  • 1 hlava cesnaku
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 2 plechovky sardiniek v oleji (každá po 100 g)
  • 1/4 šálky citrónovej šťavy
  • 2 lyžice scedených kapar
  • 1/4 lyžičky červených čili vločiek
  • 1/4 lyžičky soli
  • 2 lyžice jemne nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice jemne nasekaného čerstvého kôpru

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 °C.
  2. Odrežte vrchnú časť cesnaku, aby ste odkryli strúčiky, a položte ho na malý kúsok alobalu.
  3. Pokvapkajte olivovým olejom a zabaľte cesnak do alobalu.
  4. Pečte 25 min do mäkka.
  5. Ochlaďte a potom vytlačte strúčiky cesnaku do kuchynského robota.
  6. Zlikvidujte cesnakovú kožu.
  7. Pridajte do kuchynského robota sardinky (vrátane oleja v plechovke), citrónovú šťavu, kapary, červené čili vločky a soľ.
  8. Rozmixujte na hrubú pastu a zoškrabte strany podľa potreby.
  9. Pridajte petržlenovú vňať a kôpor a pulzujte, kým sa nespoja.
  10. Dobrú chuť!
Sardínkový dip servírovaný v miske s vedľa položenou opečenou bagetkou.
www.sobeys.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.