Vynikajúci dip zo sardiniek s pečeným cesnakom, kaparami, chilli a čerstvými bylinkami je skvelou ľahkou večerou či pohostením pre vašich hostí. S nami si ho hravo pripravíte behom chvíle.
Ingrediencie
- 1 hlava cesnaku
- 1 lyžička olivového oleja
- 2 plechovky sardiniek v oleji (každá po 100 g)
- 1/4 šálky citrónovej šťavy
- 2 lyžice scedených kapar
- 1/4 lyžičky červených čili vločiek
- 1/4 lyžičky soli
- 2 lyžice jemne nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 2 lyžice jemne nasekaného čerstvého kôpru
Postup
- Predhrejte rúru na 220 °C.
- Odrežte vrchnú časť cesnaku, aby ste odkryli strúčiky, a položte ho na malý kúsok alobalu.
- Pokvapkajte olivovým olejom a zabaľte cesnak do alobalu.
- Pečte 25 min do mäkka.
- Ochlaďte a potom vytlačte strúčiky cesnaku do kuchynského robota.
- Zlikvidujte cesnakovú kožu.
- Pridajte do kuchynského robota sardinky (vrátane oleja v plechovke), citrónovú šťavu, kapary, červené čili vločky a soľ.
- Rozmixujte na hrubú pastu a zoškrabte strany podľa potreby.
- Pridajte petržlenovú vňať a kôpor a pulzujte, kým sa nespoja.
- Dobrú chuť!