Stredomorská pražma pripravovaná v papieri na pečenie

Stredomorská pražma pripravovaná v papieri na pečenie

To, že sa dajú ryby piecť v alobale, nie je prekvapenie. Vedeli ste ale, že rovnako dobre môžete na ich prípravu použiť aj papier na pečenie?

Ingrediencie

  • 3 kusy pražmy
  • 100 g strúhanky
  • 30 g sultánok
  • 30 g píniových orieškov
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 3 PL olivového oleja
  • soľ, korenie

Postup

  • Najprv si očistite a vypitvajte pražmy.
  • Následne opláchnite sultánky a namočte ich aspoň na 10 minút do studenej vody.
  • Na panvici 2-3 minúty orestujte píniové oriešky.
  • Vyberte oriešky a niekoľko minút orestujte aj strúhanku.
  • Petržlenovú vňať nasekajte nadrobno a nasypte ju do misy spolu s opečenou strúhankou, opraženými píniovými orieškami a vylisovanými sultánkami.
  • Pridajte malé množstvo olivového oleja a dôkladne premiešajte.
  • Každú pražmu položte na obdĺžnik papiera na pečenie.
  • Naplňte ju pripravenou zmesou a zvonku potrite malým množstvom oleja.
  • Rybu uzavrite do papiera na pečenie a konce zaviažte kuchynským povrázkom.
  • Pečte v predhriatej rúre s ventilátorom pri teplote 200° asi 15 až 20 minút.

Pečenú pražmu servírujte so zemiakmi, ryžou či zeleninou.

Morská ryba s citrónom a bylinkami.
zdroj: ricettedellanonna.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.