To, že sa dajú ryby piecť v alobale, nie je prekvapenie. Vedeli ste ale, že rovnako dobre môžete na ich prípravu použiť aj papier na pečenie?
Ingrediencie
- 3 kusy pražmy
- 100 g strúhanky
- 30 g sultánok
- 30 g píniových orieškov
- čerstvá petržlenová vňať
- 3 PL olivového oleja
- soľ, korenie
Postup
- Najprv si očistite a vypitvajte pražmy.
- Následne opláchnite sultánky a namočte ich aspoň na 10 minút do studenej vody.
- Na panvici 2-3 minúty orestujte píniové oriešky.
- Vyberte oriešky a niekoľko minút orestujte aj strúhanku.
- Petržlenovú vňať nasekajte nadrobno a nasypte ju do misy spolu s opečenou strúhankou, opraženými píniovými orieškami a vylisovanými sultánkami.
- Pridajte malé množstvo olivového oleja a dôkladne premiešajte.
- Každú pražmu položte na obdĺžnik papiera na pečenie.
- Naplňte ju pripravenou zmesou a zvonku potrite malým množstvom oleja.
- Rybu uzavrite do papiera na pečenie a konce zaviažte kuchynským povrázkom.
- Pečte v predhriatej rúre s ventilátorom pri teplote 200° asi 15 až 20 minút.
Pečenú pražmu servírujte so zemiakmi, ryžou či zeleninou.