Stredomorská zemiaková panvica s kuracími prsiami

Stredomorská zemiaková panvica s kuracími prsiami

Tento luxusný stredomorský pokrm s tahini omáčkou, kuracím mäsom, zeleninou, sušenými paradajkami a artičokovými srdiečkami si zamilujete! Čerstvá citrónová šťava mu dodáva kyslosť a čerstvé bylinky zase sviežosť.

Čo budete potrebovať

Na omáčku:

  • 1 a ½ šálky kuracieho vývaru
  • ½ šálky tahini
  • šťava z 2 citrónov
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia

Na zemiaky a kura:

  • 500 g zemiakov
  • 2 lyžice olivového oleja
  • ¼ lyžičky soli a korenia
  • 1 červená paprika
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 600 g kuracích pŕs bez kosti a bez kože
  • soľ a korenie
  • 1 lyžica olivového oleja
  • ¾ šálky artičokových srdiečok
  • 2 lyžice nakrájaných sušených paradajok
  • nasekaná plocholistá petržlenová vňať
  • nasekané čerstvé oregano
  • klinky citróna

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  • V strednej miske zmiešajte kurací vývar, tahini, citrónovú šťavu, sušené oregano, soľ a korenie do hladkej omáčky.
  • Dajte bokom.
  • Zemiaky nakrájajte na cca 2 cm kocky.
  • Medzitým rozpáľte veľkú panvicu vhodnú do rúry na strednom až stredne vysokom plameni.
  • Do rozohriatej panvice pridajte olivový olej.
  • Pridajte zemiaky, osoľte, okoreňte a za častého miešania opekajte 5 minút.
  • Pridajte papriku nakrájanú na 2,5 cm kúsky a restujte ďalšiu minútu.
  • Pridajte nasekaný cesnak a restujte 30 sekúnd alebo pokiaľ nebude voňavý.
  • Zemiaky, papriku a cesnak vyberte z panvice a dajte bokom do misy, zatiaľ čo budete opekať mäso.
  • Kuracie prsia z oboch strán osoľte a okoreňte.
  • Pridajte olivový olej do panvice.
  • Mäso opekajte 4 minúty z každej strany, alebo pokiaľ sa na ňom nevytvorí zlatohnedá kôrka.
  • Pridajte zemiaky, papriku a cesnak späť do panvice a rozmiestnite ich okolo kurčaťa v rovnomernej vrstve.
  • Vrch posypte artičokovými srdiečkami a sušenými paradajkami.
  • Všetko zalejte omáčkou a dajte do rúry.
  • Pečte 15 minút, alebo pokiaľ nie je kura prepečené a zemiaky mäkké.
  • Posypte nasekanou plocholistou petržlenovou vňaťou a oreganom a podávajte s mesiačikmi citróna.
Stredomorský pokrm s tahini omáčkou, kuracím mäsom, zeleninou, sušenými paradajkami a artičokovými srdiečkami v panvici.
www.soomfoods.com

A čo také recepty na španielsku paellu ? Blysknite sa klasikou španielskej kuchyne!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.