Stredomorský šalát s bielymi fazuľami

Stredomorský šalát s bielymi fazuľami

Veľmi chutný a ľahký šalát, ktorý môžete podávať ako nevšednú prílohu k pečenému či grilovanému mäsu.

Ingrediencie:

  • 400 g bielych fazule v konzerve
  • 200 g cherry paradajok
  • 50 g syra feta
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup:

  1. Najprv si pripravte dresing. V malej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, prelisované strúčiky cesnaku, soľ a korenie.
  2. Fazuľu z konzervy prepláchnite a nechajte odkvapkať.
  3. Čerstvú petržlenovú vňať nasekajte najemno, syr feta nakrájajte na menšie kocky a cherry paradajky rozkrojte napoly.
  4. Paradajky a petržlenovú vňať dajte do misky, pridajte fazuľu a syr feta.
  5. Všetko zalejte pripraveným dresingom a premiešajte.
Miska so šalátom pripraveným z bielych fazule, paradajok a syra feta
zdroj: budgetbytes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.