Veľmi chutný a ľahký šalát, ktorý môžete podávať ako nevšednú prílohu k pečenému či grilovanému mäsu.
Ingrediencie:
- 400 g bielych fazule v konzerve
- 200 g cherry paradajok
- 50 g syra feta
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
- čerstvá petržlenová vňať
Postup:
- Najprv si pripravte dresing. V malej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, prelisované strúčiky cesnaku, soľ a korenie.
- Fazuľu z konzervy prepláchnite a nechajte odkvapkať.
- Čerstvú petržlenovú vňať nasekajte najemno, syr feta nakrájajte na menšie kocky a cherry paradajky rozkrojte napoly.
- Paradajky a petržlenovú vňať dajte do misky, pridajte fazuľu a syr feta.
- Všetko zalejte pripraveným dresingom a premiešajte.