Stredomorský šalát s uhorkami a reďkovkami

Stredomorský šalát s uhorkami a reďkovkami

Tento ľahučký a zdravý šalát obsahuje iba 4 čerstvé ingrediencie a osviežujúcu citrónovú zálievku. Môžete ho podávať takmer ku všetkému, od lososa, cez grilované kura až po hovädzí kebab.

INGREDIENCIA

  • 2 šalátové uhorky, nakrájané na tenké plátky pomocou mandolíny alebo noža
  • 1 až 2 šalotky, nakrájané na tenké plátky
  • 4 až 6 reďkoviek, nakrájaných na tenké plátky
  • 9 g nasekaného čerstvého kôpru

Na zálievku:

  • 3 až 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • šťava z ½ citróna
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a korenie podľa chuti

POSTUP

  • Nakrájané uhorky vložte do veľkej misy.
  • Pridajte nakrájanú šalotku, reďkovky a čerstvý kôpor.
  • V malej miske zmiešajte ingrediencie na zálievku (extra panenský olivový olej, biely vínny ocot, citrónovú šťavu, oregano, soľ a čierne korenie).
  • Šľahajte (alebo nádobu zakryte a pretrepte), kým sa všade dobre nespoja.
  • Zálievkou prelejte šalát.
  • Znovu premiešajte.
  • Servírujte!
Zeleninový šalát v šalátovej mise, ozdobený kôprom.
www.themediterraneandish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.