Stredomorský uhorkovo-paradajkový šalát

Stredomorský uhorkovo-paradajkový šalát

Kombinácia uhorky a paradajok chutí vždy skvele. Vyskúšajte ju prostredníctvom tohto receptu!

Ingrediencie:

  • 1 šalátová uhorka
  • 2 paradajky
  • 1 malá biela cibuľa
  • 1/2 šálky bieleho octu
  • 1/4 šálky nasekanej čerstvej mäty
  • 1 šálka nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1/4 šálky citrónovej šťavy
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Cibuľu olúpte a nakrájajte cibuľu na kocky.
  2. Následne ju nechajte aspoň 5 minút namočenú v bielom octe.
  3. Sceďte a dajte bokom.
  4. Umytú uhorku a paradajky nakrájajte na kocky.
  5. Nasekajte mätu a petržlenovú vňať.
  6. Všetky ingrediencie zmiešajte v stredne veľkej mise.
  7. V malej miske našľahajte citrónovú šťavu, soľ a korenie.
  8. Šalát prelejte zálievkou a uložte do chladničky.
  9. Pred podávaním nechajte aspoň hodinu v chladničke.

Uhorkový šalát s paradajkami servírujte napríklad s čerstvým pečivom a syrom.

Stredomorský pokrm z uhorky, paradajok a byliniek.
zdroj: keepingthepeas.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.