Lahodné kuracie kúsky pečené v zmesi cesnaku, parmezánu a pánka strúhanky do chrumkavej dokonalosti! Toto je jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina.
Ingrediencie
Na stripsy:
- 500 g vykostených kuracích prsníkov bez kože, nakrájaných na prúžky
- 1/2 šálky hladkej múky
- soľ a korenie podľa chuti
- 6 lyžíc olivového oleja alebo rozpusteného masla
- 3 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- 1/4 čajovej lyžičky papriky
- 1 šálka panko strúhanky
- 2/3 šálky nastrúhaného parmezánu
Na omáčku:
- 1 šálka majonézy
- 1/4 šálky kečupu
- 1 čajová lyžička worcesterskej omáčky
- 1 lyžica slaného láku
- 1 čajová lyžička papriky
- štipka kajenského korenia
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov C.
- Pripravte si tri misky.
- Jednu naplňte hladkou múkou a premiešajte s asi ¼ čajovou lyžičkou korenia a ½ čajovou lyžičkou soli.
- Ďalšiu misku naplňte olivovým olejom alebo maslom a sušeným cesnakom.
- Premiešajte..
- Do poslednej misky dajte bazalku, papriku, panko strúhanku a parmezán.
- Premiešajte.
- Kuracie kúsky vložte do zmes múky, potom do cesnakového oleja a nakoniec do zmesi s pankom, pričom každý kus rovnomerne a dôkladne obaľte.
- Kúsky dajte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte do rúry.
- Pečte 15 minút, potom stripsy otočte a pečte ďalších 5-8 minút, alebo pokiaľ vnútorná teplota kurčaťa nedosiahne 73 stupňov C.
- V malej miske zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku.
- Stripsy podávajte s omáčkou.
- Užite si to!