Okrem šampiňónov môžete pri príprave samozrejme použiť aj lesné huby. Tie pokrmu dodajú intenzívnejšiu chuť aj vôňu.
Ingrediencie
- 500 g hovädzie sviečkové alebo roštené
- 250 g šampiňónov
- 250 ml kyslej smotany
- 125 ml vývaru
- 1 cibuľa
- 60 ml brandy
- 1 PL oleja
- 1 PL masla
- 1 lyžička horčica
- bobkový list
- soľ, korenie
- petržlenová vňať
Postup
- Hovädzie mäso nakrájajte na rezančeky.
- Na panvici zohrejte olej a maslo, pridajte nakrájanú cibuľu, šampiňóny, soľ a korenie.
- Varte po dobu 7-10 minút na miernom ohni.
- Cibuľu so šampiňónmi z panvice vyberte a odložte do misky.
- Do panvice vložte mäsové rezančeky a restujte ich po dobu 3-5 minút.
- Prilejte brandy a za stáleho miešania pokračujte vo varení, kým sa takmer všetok alkohol nevyparí.
- Následne pridajte vývar, bobkový list, soľ a korenie a za stáleho miešania povarte.
- Vráťte do panvice šampiňóny a cibuľu a varte ešte po dobu približne 3 minút.
- Na záver pridajte kyslú smotanu a na miernom ohni dôkladne premiešajte.
- Pred podaním posypte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Servírujte so zemiakovou kašou, ryžou či pečivom a nakladanými uhorkami.
V prípade, že je pre vás chuť kyslej smotany príliš silná, nahraďte ju pol na pol smotanou na šľahanie.