Nakladaný cesnak je možné pripraviť na mnoho spôsobov, pričom cesnaková pasta je populárna hlavne ako prísada do rôznych pokrmov. Keď si ju pripravíme doma vlastným pričinením, potom chutí dvojnásobne.
Ingrediencie:
- 450 g vylúpaných strúčikov cesnaku
- 1/4 hrnčeka avokádového oleja
- 1 lyžička soli
Postup:
- Do nádoby mixéra dáme strúčiky cesnaku, ktoré predtým prepolíme.
- Prilejeme olej, osolíme a pomocou pulzného tlačidla niekoľkokrát rozmixujeme.
- Potom zapneme na najvyššie otáčky asi na 10 – 15 sekúnd, aby sa všetko prepojilo.
- Mixujeme tak, aby bola zmes pekne hladká. Akonáhle to dosiahneme, je cesnaková pasta hotová.
- V chladničke vydrží vo vzduchotesnej nádobe po dobu maximálne 5 – 7 dní, dlhšie rozhodne nie.
Tip: Ak chceme, aby nám cesnaková pasta vydržala dlhšiu dobu, rozdelíme ju lyžičkou do zásobníka na tvorbu ľadu a uložíme do mrazničky.
Takto postupne zmrazíme všetku pastu a vždy použijeme jednu kocku (alebo viac) pri príprave pokrmu. V mrazničke nám vydrží zhruba 3 – 4 mesiace.