Nemáte radi hrozienka? Nevadí! Pivný závin chutí skvele aj s orechmi!
Ingrediencie:
- 320 g hladkej múky
- 150 g Hery
- 150 ml svetlého piva
- 500 g jabĺk
- 80 g mletých vlašských orechov
- 1 hrsť nasekaných vlašských orechov
- 1 vajce
- šťava z jedného citróna
- maslo na potrenie cesta
- 1 PL práškového cukru
- vanilínový cukor
- škoricový cukor
Postup:
- Z hladkej múky, piva a Hery izbovej teploty ručne alebo za pomoci hnetača vypracujte hladké cesto.
- Umyté a olúpané jablká nahrubo postrúhajte a pokvapkajte čerstvou citrónovou šťavou.
- Vzniknuté cesto si rozdeľte na dva rovnako veľké diely.
- Každú časť valčekom rozvaľkajte naplocho, potrite rozpusteným maslom a posypte mletými orechmi zmiešanými s práškovým cukrom.
- Vytlačte prebytočnú šťavu z jabĺk a jablkami posypte cesto.
- Pridajte vlašské orechy a všetko posypte zmesou vanilínového a škoricového cukru.
- Zrolujte do podoby štrúdľa a položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pivnú štrúdľu potrite rozšľahaným vajcom.
- Takto postupujte aj so zvyšným cestom.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 40 minút.
Z jabĺk sa dá pripraviť nielen štrúdľa, ale aj ďalšie sladké pochúťky. Inšpirujte sa našimi jablčnými múčnikmi !